Beelden van de ziel


Conferentie

Het werken met beelden neemt bij het ITIP een belangrijke plaats in. Bij ons werk in organisaties zoeken wij verhalen en beelden die de essentie weergeven van de uitdagingen waar de organisaties en medewerkers voor staan. En in onze opleidingen wordt de wereld van het innerlijk en de intuïtie veelvuldig gevonden via de inspirerende weg van de beelden. Die gevonden beelden zijn krachtige instrumenten voor de deelnemers om hun leven meer in overeenstemming te brengen met hun ziel.

Op deze middag kan je je onderdompelen in de wereld van de uiterlijke en innerlijke beelden. Daartoe bieden we, naast een algemene inleiding, workshops aan zoals: de Sjamanistische reis, geleide visualisatie, Beeldentaal van organisaties, Songs of the soul, het beeldenrijk van je dromen etc. Ook is er de mogelijkheid voor individuele droomsessies en kan je een ontmoeting hebben met experts op het gebied van de I Tjing en het archetypische Tarotspel.

Als er één wereld is die op heldere wijze de beelden van de ziel weerspiegelt, dan is het wel de dromenwereld. Bas Klinkhamer presenteert tijdens deze conferentie zijn nieuwe boek over dromen, getiteld: De nachtelijke reis; dromen als bron van hulp. Hierin beschrijft hij de verschillende gebieden die de ziel aandoet op zijn nachtelijke reis; het gebied van de psyche, het weten en het mysterie.

Programma
12.30 – 13.00 Ontvangst
13.00 – 14.00 Boekpresentatie & lezing ‘De Nachtelijke reis’ door Bas Klinkhamer
14.15 – 15.15 Workshopronde 1 & individuele sessies*
15.45 – 16.45 Workshopronde 2 & individuele sessies*
17.00 – 18.00 Borrel

*Individuele sessies: Tijdens de workshoprondes is er de mogelijkheid voor individuele droomsessies en kan je een ontmoeting hebben met experts op het gebied van het archetypische Tarotspel en de I Tjing.

Beelden uit de Goddelijke Komedie
In deze workshop neem ik je mee op de innerlijke reis die de grote dichter Dante Alleghieri maakte door zijn ziel. Van ‘het donkere woud’ waarin hij verdwaalde, door het schaduwrijk, via de berg van loutering en zelfontwikkeling, naar de hemel waar hij zijn goddelijke essentie terugvindt. Dit aan de hand van een prachtige collectie kunstbeelden van verschillende kunstenaars die zich door hem lieten inspireren.
door Hans Wopereis

De heks en het huwende meisje
Heksen en huwende meisjes huizen in ieder van ons. Twee totaal verschillende essenties, de één uit sprookjes en dromen, de ander als karmisch archetype uit de I Tjing. Beiden bezitten kracht en vervorming. In deze workshop leer je ze kennen als kwaliteit in jou, en hoe ze je kunnen aansporen om verbeelding om te zetten in daden.
door Herma Meulenkamp

De ziel van de zaak
Iedere organisatie heeft een ziel. Deze wordt vaak vervat in veel woorden en uitgebreide omschrijvingen. Via een visualisatie vind je jouw zicht op de ziel van de organisatie waar je in werkt. Je zult merken hoeveel zeggingskracht en inspiratie een beeld in zich heeft. Het zegt meer dan 1000 woorden.
door Marcel Favier

Dromen als bron van hulp
Elke droom bevat een element dat jou voorbereidt op iets nieuws dat komen gaat. Het is het wetende, waarheidsprekende element in de droom, dat vertelt over jouw ontwikkeling en mogelijkheid tot heelwording. Ben je benieuwd naar de overgang die in jou gaande is en wat daarin hulp kan zijn? Dan ben je van harte welkom.
door Nanske Kuiken

Een sjamanistische trancereis
Maak op een bijzondere manier een individuele reis door jouw beeldentuin van de ziel. Met behulp van drum, trance en stilte ga je op ontdekkingstocht en ontmoet je jouw krachtdier, voorouder of spirituele gids. Je onderzoekt wat deze jou te zeggen heeft en hoe die jou tot hulp kan zijn.
door Bertram Lammers

Dromen: Een uitdagend spel
We stappen in op het meest avontuurlijke en spannende punt van je droom. Het punt waar jouw karma wordt doorgelicht en in trilling wordt gebracht. Dat ga je waarnemen, ervaren. Dan kan het medicijn worden, de meest passende hulp die er is. In deze workshop ben je welkom met al je dromen, grote en kleine, nachtmerries en kinderdromen… ze kunnen allemaal als beginpunt dienen.
door Mirjam Tirion

Songs of soul
De meest intieme uitdrukking van je ziel gaat via je stem. We zingen, omdat het diepste gehoord wil worden én omdat zingen balsem is voor de ziel. In deze workshop kun je jouw stem laten klinken gewoon zoals ie is. Jouw geluid verbindt zich met dat van anderen en dan kun je heel direct de trilling van het leven voelen en horen. Dat is weldadig! Soulsongs en meer…
door Claartje Kocken 


Startdatum


Het ITIP is aangesloten bij CRKBO, alle opleidingen zijn btw-vrij.

De opleidingen van het ITIP voldoen aan de eisen van het NRTO keurmerk.

ITIP is initiatiefnemer van bezinningstochten.nl

ITIP school voor leven en werk
Marspoortstraat 16
7201 JC Zutphen
telefoon: 0575 - 510 850
e-mail: info@itip.nl
KvK: 11 03 32 79
NL75 TRIO 0379 6845 27

Openingstijden
maandag - donderdag 09.00 - 16.00
vrijdag 09.00 - 13.00

Ontvang jaarlijks het gratis ITIP Magazine