Bezieling werkt


Inspiratiebijeenkomst

Inspiratiebijeenkomst op 23 september a.s. voor al onze oud-leerlingen en relaties

Bezieling, geen luxe maar noodzaak

Er zijn tijden waarin je genoeg hebt aan je routines, kennis en vaardigheden. Natuurlijk is het ook dan fijn als je verbinding hebt met dat wat je drijft en motiveert. Als het er echter om spant, zoals in de afgelopen periode, dan is bezieling geen luxe meer maar pure noodzaak. Het is dat wat ons door de storm heen draagt, wat richting geeft en wat vrij maakt van oude vormen die breken of dreigen te breken, zodat we creatief blijven. Maar hoe zorg je er voor dat het niet alleen hoog op je eigen agenda blijft staan maar ook op die van je organisatie?  En wat doe je als de waan van de dag en van de overleving het over dreigt te nemen?

Op 23 september a.s. organiseren wij vanuit ITIP Ontwikkeling & Advies een inspiratiebijeenkomst waarin we stil staan bij de noodzaak en urgentie aan bezieling in onze samenleving en organisaties. Deze bijeenkomt is niet alleen bedoeld voor de oud-leerlingen die deelnemen aan onze regionale ‘Bezieling-werkt’ kringen, maar voor alle mensen in organisaties met wie wij verbonden zijn in de beweging naar een nieuwe, bezielde manier van organiseren.

We bieden een gevarieerd en inspirerend programma. Een aantal boeiende sprekers vanuit verschillende (maatschappelijke) organisaties zal iets vertellen over hoe zij bezieling in hun werk en organisatie vormgeven. Dit jaar zijn dat:

Barbara Barend van Helden magazine over haar passie voor de mens achter de sportman/vrouw en hoe zij in haar team het vuur gaande probeert te houden.
Stijn Arts van Gemeente Utrecht over de bezielende beweging die hij probeert te faciliteren binnen de gemeente.
Els Keet van Stichting ‘Ervaring Die Staat’ over hoe zij aan de onderkant van de Eindhovense samenleving mensen weer bij hun kracht probeert te brengen.

Verder kun je deelnemen aan een workshop rondom de 8 bronnen van groei en ontwikkeling waar wij in organisaties veel mee werken: bezieling, vertrouwen, leiderschap en kringbewustzijn, waarachtigheid en mededogen, zelfonderzoek en verantwoordelijkheid. Zo krijg je zicht op hoe wij werken binnen organisaties en ontvang je concrete handvaten in hoe je de waarden van het werken vanuit bezieling meer kunt realiseren op jouw eigen werkplek. Ook is er ruimte voor ontmoeting en kun je je aansluiten bij bestaande of nieuw te vormen regionale ‘Bezieling werkt’-groepen.

Datum: woensdag 23 september, Akoesticum te Ede

PROGRAMMA:

14.30 – 15.00 Ontvangst

15.00 – 16.00 Opening en twee lezingen

16.15 – 17.30 Workshop ronde

17.30 – 18.00 Snack

18.00 – 19.00 Lezing gevolgd door een uitleiding van Hans Wopereis.

19.00 – 20.00 Soep en brood, ontmoeting

De bijeenkomst bieden we je aan voor € 50,–, de kostprijs van de praktische organisatie.

 

 

Startdatum


Het ITIP is aangesloten bij CRKBO, alle opleidingen zijn btw-vrij.

De opleidingen van het ITIP voldoen aan de eisen van het NRTO keurmerk.

ITIP is initiatiefnemer van bezinningstochten.nl

ITIP school voor leven en werk
Marspoortstraat 16
7201 JC Zutphen
telefoon: 0575 - 510 850
e-mail: info@itip.nl
KvK: 11 03 32 79
NL75 TRIO 0379 6845 27

Openingstijden
maandag - donderdag 09.00 - 16.00
vrijdag 09.00 - 13.00

Ontvang jaarlijks het gratis ITIP Magazine