De taal van je lichaam


Kennismaken met energetisch werk

Jouw lichaam is een rijke bron van informatie. Met behulp van energetische oefeningen kun je de taal van je lichaam leren begrijpen. Wat zegt je lichaam je eigenlijk? Mogelijk ben je hard aan te werk, vergeet je grenzen te stellen of tijd te maken voor jezelf. Of voel je je juist lusteloos en vermoeid. Of misschien vind je het lastig om je plek  in te nemen en zichtbaar te zijn in wat je vindt... allerlei persoonlijke thema’s, die spanning kunnen geven in je lichaam. Onbewust zetten we ons lichaam vast, we verkrampen of deinzen terug als reactie op wat er op ons afkomt. Dit vraagt wat van ons. Onder het vastzetten van ons lichaam ligt een rijke bron aan informatie, energie en potentie.

Tijdens deze avonden krijg je weer contact met deze potentie van je lichaam. Je gevoelens, passies en verlangens kunnen vrijkomen. En je zult merken hoe goed het je doet om op deze manier je energie te hernieuwen en je lichaam te laten spreken.

Avond 1: Hoe voelt jouw lichaam?
Via energetische oefeningen ervaar je op speelse wijze je lichaam en onderzoek je hoe het voelt.  Wat neem je waar en welke signalen geeft je lichaam? Je leert de betekenis van lichaamssignalen kennen, zoals pijn, spanning, onrust, lusteloosheid. Ook word jij je energie gewaar: waar stroomt het, waar stokt het? Je voelt hoe het met je is. Dit kan je helpen om meer ontspannen en vitaler in het leven te staan.

Avond 2: Wat vertelt jouw lichaam?
De manier waarop jij beweegt en een houding aanneemt, zegt iets over hoe jij bent in verschillende situaties. Door onze levensbiografie ontwikkelingen we bepaald gedrag, met bepaalde gewoontes en mechanismen. Deze mechanismen komen ook in je lichaam tot uitdrukking. Hoe herken je dit en hoe uit zich dat in je lichaam? We verkennen deze fysieke mechanismen en kijken we naar de mogelijke relatie met fysieke klachten als hoofdpijn, pijn in je nek, stijve rug, koude voeten etc. Wat kan het je zeggen over de manier waarop jij naar jezelf, anderen en het leven kijkt?

Avond 3: Hoe ben jij in het contact met je omgeving?
In contact met een ander is het best een kunst om dichtbij jezelf te blijven. Hierbij is het van belang dat je je gewaar bent van je eigen gevoelens, je denken en je handelen. Hoe laat jij de signalen en prikkels die op je afkomen uit je omgeving toe? Hoe luister jij naar de taal die jouw lichaam dan spreekt? En hoe kun je van daaruit reageren op je omgeving? Tijdens deze avond onderzoeken we hoe je in het contact met de ander jezelf niet verliest, maar op een ontspannen manier bij je eigen energie kunt blijven.
We starten alle avonden met een aantal energetische basisoefeningen die je ook makkelijk thuis kunt doen.

Data najaar 2017

dinsdag 10 oktober
dinsdag 24 oktober
dinsdag 7 november

Programma 19.45 – 21.45 uur.

Direct inschrijven