De taal van je lichaam


Kennismaken met energetisch werk

Jouw lichaam is een rijke bron van informatie. Met behulp van energetische oefeningen kun je de taal van je lichaam leren begrijpen. Wat zegt je lichaam je eigenlijk? Mogelijk ben je te hard aan het werk, vergeet je grenzen te stellen of tijd te maken voor jezelf. Of voel je je juist lusteloos en vermoeid. Of misschien vind je het lastig om je plek in te nemen en zichtbaar te zijn in wat je vindt... allerlei persoonlijke thema’s, die spanning kunnen geven in je lichaam. Onbewust zetten we ons lichaam vast, we verkrampen of deinzen terug als reactie op wat er op ons afkomt. Dit vraagt wat van ons. Onder het vastzetten van ons lichaam ligt een rijke bron aan informatie, energie en potentie.

Tijdens deze avonden krijg je weer contact met deze potentie van je lichaam. Je gevoelens, passies en verlangens kunnen vrijkomen. En je zult merken hoe goed het je doet om op deze manier je energie te hernieuwen en je lichaam te laten spreken.

Avond 1: Hoe voelt jouw lichaam?
Via energetische oefeningen ervaar je op speelse wijze je lichaam en onderzoek je hoe het voelt. Wat neem je waar en welke signalen geeft je lichaam? Je leert de betekenis van lichaamssignalen kennen, zoals pijn, spanning, onrust, lusteloosheid. Ook word jij je energie gewaar: waar stroomt het, waar stokt het? Dit kan je helpen om meer ontspannen en vitaler in het leven te staan.  

Avond 2: Wat vertelt jouw lichaam?
De manier waarop jij beweegt en een houding aanneemt, zegt iets over hoe jij bent in verschillende situaties. Door onze levensbiografie ontwikkelen we bepaalde gewoontes en mechanismen, die ook in je lichaam tot uitdrukking komen. We verkennen deze fysieke mechanismen en kijken we naar de mogelijke relatie met fysieke klachten als hoofdpijn, pijn in je nek, stijve rug, koude voeten etc.. Wat kan het je zeggen over de manier waarop jij naar jezelf, anderen en het leven kijkt?

Avond 3: Hoe ben jij in het contact met je omgeving?
In contact met een ander is het best een kunst om dichtbij jezelf te blijven. Hierbij is het van belang dat je je gewaar bent van je eigen gevoelens, je denken en je handelen. Hoe laat jij de signalen en prikkels die op je afkomen uit je omgeving toe? Hoe luister jij naar de taal die jouw lichaam dan spreekt? Tijdens deze avond onderzoeken we hoe je in het contact met de ander jezelf niet verliest, maar op een ontspannen manier bij je eigen energie kunt blijven.

We starten alle avonden met een aantal basis energetische oefeningen die je ook makkelijk thuis kunt doen.

Data najaar 2020, maximaal 15 deelnemers

donderdag 12 november
donderdag 26 november
donderdag 3 december

Programma van 19.45 – 22.00 uur.


Startdatum


Het ITIP is aangesloten bij CRKBO, alle opleidingen zijn btw-vrij.

De opleidingen van het ITIP voldoen aan de eisen van het NRTO keurmerk.

ITIP is initiatiefnemer van bezinningstochten.nl

ITIP school voor leven en werk
Marspoortstraat 16
7201 JC Zutphen
telefoon: 0575 - 510 850
e-mail: info@itip.nl
KvK: 11 03 32 79
NL75 TRIO 0379 6845 27

Openingstijden
maandag - donderdag 09.00 - 16.00
vrijdag 09.00 - 13.00

Ontvang jaarlijks het gratis ITIP Magazine