Een zucht van verlichting


3 inspiratie-meditatieochtenden

Het leven is een bron van creativiteit en scheppingskracht. Wanneer we helemaal aanwezig raken in wat zich ook voordoet en de controle loslaten, krijgen we toegang tot deze bron. Dan ontvouwen zich nieuwe mogelijkheden, als een bloem. Er vindt onthulling plaats, niet door toedoen van jou, maar in aanwezigheid van jou.

Deze meditatieve houding uit het boeddhistische Dzogchenpad is gericht op ‘niet doen’, op loslaten, ontspannen en erbij blijven. Dit leidt tot vrijheid te midden van de weerbarstige werkelijkheid. Hoe kom je tot deze houding? En hoe hou je die vast, ook tijdens het drukke dagelijkse leven?

Rondom dit thema bied ik een nieuwe reeks zaterdagochtenden aan, ter inspiratie en ontspanning. Met een kleine groep ouderejaars wentelen we ons in de wijsheid van de Dzogchenleer en teksten uit mijn boek Een Zucht van verlichting. En hoe deze toe te passen op ons eigen leven.

We zullen kennismaken met de richtlijnen van dit pad van totale aanwezigheid: met ware aard en tweede natuur, met lijden en het doorbreken van hardnekkige gedachtes, met mededogen. Meditatie en stilte komen ook aan bod.

3 inspiratieochtenden in Amsterdam voor mensen die een opleiding bij het ITIP hebben gevolgd. Dit programma is ook geschikt als bijscholing voor ITIP geregistreerd Coach.

Als je deze dagen niet kunt, maar wel interesse hebt, stuur dan een mailtje naar opleiding@itip.nl, want Marthe zal in de toekomst vaker dit soort inspiratiedagen aanbieden.

Data
za 1 okt: totale aanwezigheid
za 12 nov: licht in het lijden
za 14 jan ’23: mededogen en vrede
tijden: van 10.30 – 13.00 uur
max: 14 personen

Startdatum


Het ITIP is aangesloten bij CRKBO, alle opleidingen zijn btw-vrij.

De opleidingen van het ITIP voldoen aan de eisen van het NRTO keurmerk.

ITIP is initiatiefnemer van bezinningstochten.nl

ITIP school voor leven en werk
Marspoortstraat 16
7201 JC Zutphen
telefoon: 0575 - 510 850
e-mail: info@itip.nl
KvK: 11 03 32 79
NL75 TRIO 0379 6845 27

Openingstijden
maandag - donderdag 09.00 - 16.00
vrijdag 09.00 - 13.00

Ontvang jaarlijks het gratis ITIP Magazine