Je geest tot rust


3 Meditatie-ochtenden

Het valt niet mee om in de alledaagse drukte in je middelpunt te blijven. Je geest raakt snel afgeleid en verliest zijn natuurlijke kalmte. Meditatie is een eeuwenoude manier om je geest tot rust te brengen. Als je momenten van meditatie in je dag brengt, werk je aan een wakkere en gelijkmoedige geest. Je blik blijft helder waardoor je in verschillende situaties beter weet wat je te doen staat. Meditatie is voor iedereen weggelegd, iedereen kan het leren!

In dit korte traject leer je elke bijeenkomst een nieuwe vorm van meditatie kennen, zoals zit- en ademmeditatie, loop- en muziekmeditatie. Je ontdekt welke vorm het beste bij jou past. En we herhalen eerder aangeleerde meditaties zodat je ze steeds beter zelf kunt toepassen in je dagelijks leven.

We gaan in op de mystieke en historische achtergronden van meditatie zoals het Boeddhisme en Hindoeïsme. Ook krijg je handvatten en praktische tips aangereikt hoe je moeilijkheden en weerstanden die je tegenkomt tijdens je meditatie, kunt overwinnen.

De bijeenkomsten beginnen steeds met lichte adem- en bewegingsoefeningen. Die helpen je om je ademhaling te verdiepen en zo met een geaard en rustig lichaam aan de meditatie te beginnen.

Dit traject is geschikt voor mensen die willen starten met meditatie, maar ook als je je individuele beoefening een nieuwe impuls wilt geven, door onder ervaren begeleiding en in groepsverband te mediteren.

Tussen de bijeenkomsten door krijg je eenvoudige huiswerkopdrachten om thuis uit te voeren. Zo leg je de basis voor een oefenpraktijk die je op eigen kracht kunt voortzetten.

Doe mee en ontdek de rustgevende werking van meditatie.

Reeks van drie meditatie-ochtenden:

  • za 6 oktober
  • za 3 november
  • za 1 december

Programma van 10.00 tot 13.00 uur.

Max 14 deelnemers


Startdatum


Het ITIP is aangesloten bij CRKBO, alle opleidingen zijn btw-vrij.

ITIP is initiatiefnemer van bezinningstochten.nl

ITIP school voor leven en werk
Marspoortstraat 16
7201 JC Zutphen
telefoon: 0575 - 510 850
e-mail: info@itip.nl
KvK: 11 03 32 79
NL75 TRIO 0379 6845 27

Openingstijden
maandag - donderdag 09.00 - 16.00
vrijdag 09.00 - 13.00

Ontvang jaarlijks het gratis ITIP Magazine