Vier het leven!


ITIP Festival

Ik had vergeten hoe het was
en dat de lente niet stil bloeien,
zacht dromen is, maar hevig groeien,
schoon en hartstochtelijk beginnen,
opspringen uit een diepe slaap,
wegdansen zonder te bezinnen.

Uit het gedicht ‘Voorjaar’ van Vasalis

Graag vieren we het leven samen met jou, je familie en vrienden op ons jaarlijkse ITIP festival!

We bieden op deze middag korte en inspirerende workshops met een speelse en onderzoekende insteek. Ook zijn er lezingen te volgen. Je kunt familie of vrienden meebrengen, zodat zij onze sfeer en werkwijze kunnen ervaren.

Kleurrijke workshops voor iedereen
Ontdek en geniet onder leiding van begeleiders van het ITIP. Laat je wakker schudden, laat je raken en beleef hoe het is om vol in te zetten. De workshops hebben een gevarieerd karakter, er is voor ieder iets bij.

Ken je ons nog niet of nog niet goed? Dan is dit een mooie kans om ons en onze manier van werken beter te leren kennen. Het is ook mogelijk om ons individueel te spreken.

Kom naar deze feestelijke middag en laat je verrassen door ons en jezelf.

Programma (download)
12.30 – 13.00  Ontvangst
13.00 – 13.40  Opening
13.45 – 14.45  Eerste ronde workshops of lezing
15.15 – 16.15  Tweede ronde workshops of lezing
16.15 – 17.00  Feestelijke afsluiting met een drankje en hapje

Download hier het programma van lezingen en workshops.
Reserveer op tijd een plekje, er zijn 80 plaatsen beschikbaar. 

Lezing
Marthe van der Noordaa
Een Zucht van verlichting
Als we aanwezig zijn in het hier en nu, zijn we bevrijd van de ballast uit verleden en toekomst. Een zucht van verlichting. Dan ervaren we de rust en ruimte die onder alles aanwezig is. Oningevulde ruimte. In deze drukke tijd verliezen we snel het contact met die lege ruimte. Terwijl we dat juist zo nodig hebben om te ontspannen en op te laden, om van daaruit weer tot actie te komen. Dat is een natuurlijke beweging, met een geheel eigen dynamiek en scheppingskracht. Graag vertel ik tijdens deze lezing hoe je contact kunt krijgen met deze natuurlijke staat van zijn.

Lezing
Hans Wopereis
Beelden uit de Goddelijke Komedie
In deze lezing neem ik je mee op de innerlijke reis die de grote dichter Dante Alleghieri maakte door zijn ziel. Van ‘het donkere woud’ waarin hij verdwaalde, door het schaduwrijk, via de berg van loutering en zelfontwikkeling, naar de hemel waar hij zijn goddelijke essentie terugvindt. Dit aan de hand van een prachtige collectie kunstbeelden van verschillende kunstenaars die zich door hem lieten inspireren.

Workshops
Reyke Zwartjes
Creativiteit als bron
Creativiteit als het vermogen om iets nieuws vorm te geven. Iedere keer weer…. Niet als iets eenmaligs of iets dat alleen door kunstenaars wordt gedaan. Maar als iets wat ieder van ons in huis heeft. Waarbij alles wat er gebeurt ervaren wordt als het begin van waaruit iets nieuws ontstaat. Het vrije spel leren kennen en vertrouwen op de doorgaande creërende beweging van jezelf.

Stijn Rost van Tonningen
Spanning als raadgever – vechtkunst als metafoor
Hoe ben je onder druk? Onder spanning. Kan je blijven staan als het er echt om gaat? Durf je vol in te zetten? Ontdek via oefeningen uit de Oosterse Vechtkunst hoe jij reageert onder druk, onder spanning. Waar je effectief bent en waar niet. Via lichaamsgerichte oefeningen gaan we op speelse wijze onderzoeken hoe dit bij jou is.

Isabelle Schneider
Contact, verbinding met de ander
Contact is iets wonderlijks, het is er of het is er niet, je gaat het aan of niet. Hoe ben jij in het contact met je omgeving? Ben je naar buiten gericht, waardoor je mogelijk niet meer voelt wat er in jezelf gebeurt, of blijf je binnen de grenzen van je lichaam en maak je minder of geen verbinding met je omgeving? Laat je in deze lichaamsgerichte workshop verrassen door de schatten die er in het open contact verborgen liggen.

Herma Meulenkamp
‘NEE’ DURVEN ZEGGEN
NEE, dat woord kan iedereen zeggen, maar lang niet altijd DURF je dat. Uit angst voor teleurstelling of boosheid bij de ander, omdat je ‘nee’ allang gesmoord is of omdat je jezelf dan niet sociaal genoeg vindt ga je schipperen. Je slikt je ‘nee’ in en een niet welgemeend ‘ja’ wordt het antwoord. Als je zo ‘ja’ zegt tegen iets of iemand anders val je jezelf af en zeg je  tegelijkertijd ‘nee’ tegen iets waardevols in jou. In deze workshop gaat het erom dat je wat vaker ‘ja’ zegt tegen jezelf en ‘nee’ tegen wat niet klopt of past.

Gert Stegeman
Zicht krijgen op je onbewuste via dromen
Je dromen zijn een directe ingang tot jouw bron van inspiratie. Een droom is als een nog ingepakt cadeau uit de nacht. In deze workshop zal ik vertellen over dromen en gaan we met elkaar op avontuur om de betekenis van je droom te ontrafelen. Spelenderwijs via het energetisch ervaren van de droombeelden kom je tot inzicht. Ook als je niet (veel) droomt ben je van harte welkom.

 

 

 


Startdatum


Het ITIP is aangesloten bij CRKBO, alle opleidingen zijn btw-vrij.

De opleidingen van het ITIP voldoen aan de eisen van het NRTO keurmerk.

ITIP is initiatiefnemer van bezinningstochten.nl

ITIP school voor leven en werk
Marspoortstraat 16
7201 JC Zutphen
telefoon: 0575 - 510 850
e-mail: info@itip.nl
KvK: 11 03 32 79
NL75 TRIO 0379 6845 27

Openingstijden
maandag - donderdag 09.00 - 16.00
vrijdag 09.00 - 13.00

Ontvang jaarlijks het gratis ITIP Magazine