Met lichte tred door het leven


Lezing

Iedereen weet dat het leven zowel vreugde als pijn en verdriet brengt. Zwaar wordt het leven als we ons hechten aan de verdrietige kant: aan gevoelens van slachtofferschap die zich vastzetten in denkbeelden over onszelf en ons bestaan.

Met lichte tred door het leven gaan vraagt zowel realiteitszin als het loslaten van deze beelden. Onbevangenheid, nieuwsgierigheid en liefde vormen ingrediënten voor een basishouding waarmee je de weerbarstige werkelijkheid kunt zien zoals die is. Het gaat er dus niet om dat je het ontkent of ervoor wegvlucht. Maar dat je het omarmt en verheft en de zwaarte kunt loslaten. Zo maak je de weg vrij naar het licht, naar de verlangens van je ziel, naar waarachtig contact met de ander en het andere.

In mijn leven wordt deze basishouding ondersteund door rust en meditatie, door stilte en eenvoud en het horen van een goed verhaal.

Deze avond neem ik je mee in een goed verhaal over hoe je met lichte tred door het leven kunt gaan, waarin ook een moment van meditatie zal zijn.


Startdatum


Het ITIP is aangesloten bij CRKBO, alle opleidingen zijn btw-vrij.

De opleidingen van het ITIP voldoen aan de eisen van het NRTO keurmerk.

ITIP is initiatiefnemer van bezinningstochten.nl

ITIP school voor leven en werk
Marspoortstraat 16
7201 JC Zutphen
telefoon: 0575 - 510 850
e-mail: info@itip.nl
KvK: 11 03 32 79
NL75 TRIO 0379 6845 27

Openingstijden
maandag - donderdag 09.00 - 16.00
vrijdag 09.00 - 13.00

Ontvang jaarlijks het gratis ITIP Magazine