Ode aan de liefde


Lezing

Deze Valentijnsdag breng ik een ode aan de liefde. Eigenlijk ben ik een groot voorstander van alle dagen Valentijnsdag: de liefde of je geliefde aandacht geven, doe dat vooral dagelijks! Een kus, een aai, een compliment, een goeie grap, een onverwachts gebaar en oprechte aandacht ontvangen of geven aan iemand die je lief is, te midden van de dagelijkse sores, is altijd fijn.

Door lief te hebben worden we herinnerd aan de grootste kracht in het universum, de Liefde die alles in beweging zet. Het kan ons verheffen, voeden, koesteren en verrijken.

Maar door de waan van de dag verliezen we vaak het contact met de schoonheid en het wonder van de liefde. De dagelijkse gewoontes of dwingende activiteiten kunnen de overhand nemen. Ook onze ‘liefdesbiografie’, onze persoonlijke ervaringen en kwetsuren, opgedaan in de liefde, kunnen bepalend zijn. Hoe kan je omgaan met deze koffer vol liefdesbagage? En hoe kan je weer contact krijgen met de rijkdom van de liefde?

De antwoorden liggen dichtbij. Het is binnen veel leuker en rijker dan we denken. Er zijn geheime schatten aan te boren.. De kunst is om die schatten te koesteren. Om uiteindelijk te kunnen ervaren dat de liefde, onder alles, onverschrokken op ons ligt te wachten om aangesproken te worden.

De liefde heeft een overweldigende kracht die je bewuste besef te boven gaat en door je heen komt als je je ervoor opent. Ze ontspringt uit zichzelf maar vindt vorm in relatie tot de ander.

Je bent welkom op deze bruisende avond rondom de liefde vol verhalen, inspiratie en ruimte voor uitwisseling. Ook leuk om je geliefde, je date of dierbare vriend(in) te verrassen met een (entree)kaartje!


Direct inschrijven