Omgaan met onzekerheid


Lezing

Fundamentele veranderingen gaan gepaard met onzekerheid en testen hoe je als mens in het leven staat. Die veranderingen kunnen je eigen leven betreffen, maar het kan ook zijn dat de onzekere tijd waar we in leven je erg bezighoudt.

Onze eerste reactie op onzekerheid is vaak een vastklampen aan schijnzekerheid, of je terugtrekken en moedeloos worden. Maar het kan ook zijn dat je juist harder gaat werken, bang wordt, gaat piekeren, je machteloos voelt of kwaad wordt.

Hoe dan ook, als zekerheden wegvallen, is ‘business as usual’ niet meer mogelijk. Dit is lastig, maar tegelijkertijd een buitenkans voor geestelijke groei. Want waar houd jij je aan vast, als de houvast van alledag verdwijnt? Waar vertrouw je op, als je niet meer kunt vertrouwen op hoe het altijd ging? Onzekere tijden nodigen je uit verder te kijken, achter de sluiers van alledag, naar een diepere werkelijkheid; naar waar jij in gelooft en wat er voor jou werkelijk toe doet. Met de ervaring die je daarmee opdoet kun je zonder naïviteit of cynisme, met open ogen en open hart de onzekerheid tegemoet treden.

LET OP: Locatie gewijzigd naar Coachhuis Den Haag, Raamweg 4. (was eerder gepland in Korzo)


Startdatum


Het ITIP is aangesloten bij CRKBO, alle opleidingen zijn btw-vrij.

ITIP is initiatiefnemer van bezinningstochten.nl

ITIP school voor leven en werk
Marspoortstraat 16
7201 JC Zutphen
telefoon 0575 - 510 850
e-mail info@itip.nl

Openingstijden
maandag - donderdag 09.00 - 16.00
vrijdag 09.00 - 13.00

Ontvang 2x per jaar het gratis ITIP Magazine