Van Koning naar Wijze


Lezing

Ons leven verandert ingrijpend naarmate we ouder worden en wij de fase binnentreden van wat ik in mijn boek ‘de Oudere’ noem. De vanzelfsprekende bedding van werk en gezin valt weg. Het werk wordt minder of verandert. We krijgen te maken met verlies van lichamelijke en mentale mogelijkheden en met meer mensen die ons ontvallen. De dood komt dichterbij.

Is dit onvermijdelijk een tijd van vechten tegen de gebreken van het ouder worden, zinloosheid en eenzaamheid? Nee, je kunt glans brengen in je leven door te genieten van de ruimte die je krijgt, door bewust op zoek te gaan naar de betekenis die je wilt geven aan je leven en door vrede te sluiten met je verleden.

Vervuld ouder worden behelst het omarmen van een persoonlijke opdracht waar je tijdig bij stil moet staan, want onze samenleving geeft geen duidelijke handvatten.

Anders dan in de fase van ‘de Koning’, gaat het niet meer om het bevechten van je plek en het neerzetten van je ambitie en de daarbij passende vormen. Belangrijk wordt nu hoe jij met al je levenservaring, binnen de beperkingen die er zijn, hulp bent voor anderen.
En hoe je tegelijkertijd om kunt gaan met het gegeven van de dood die dichterbij komt. Wat maakt dat je een wijs mens wordt die in rust en dankbaarheid kan leven? Hoe blijf je je essentie vormgeven?

Op deze lezing vertel ik over de geschenken en opdrachten van de levensfasen en hoe je van Koning een Wijze wordt.


Startdatum


Het ITIP is aangesloten bij CRKBO, alle opleidingen zijn btw-vrij.

De opleidingen van het ITIP voldoen aan de eisen van het NRTO keurmerk.

ITIP is initiatiefnemer van bezinningstochten.nl

ITIP school voor leven en werk
Marspoortstraat 16
7201 JC Zutphen
telefoon: 0575 - 510 850
e-mail: info@itip.nl
KvK: 11 03 32 79
NL75 TRIO 0379 6845 27

Openingstijden
maandag - donderdag 09.00 - 16.00
vrijdag 09.00 - 13.00

Ontvang jaarlijks het gratis ITIP Magazine