Stilte avond Relieken


Wat is de kracht van relieken? Waarom worden ze gekoesterd en reizen mensen er duizenden kilometers voor?

Deze speciale stilte avond is een samenwerking tussen Museum Catharijneconvent en het ITIP in het kader van de tentoonstelling Relieken. In deze unieke tentoonstelling maak je kennis met dit fascinerende en eeuwenoude fenomeen. Je staat oog in oog met de meest bijzondere relieken uit verschillende tijden, culturen en religies.

Tijdens de stilte avond geeft Herma Meulenkamp een korte inleiding over de betekenis en inwerking van relieken. Ze bereidt je voor om de tentoonstelling zo stil en ontvankelijk mogelijk tegemoet te treden, zodat de tastbare herinneringen jou kunnen raken. Nadat je in stilte de tentoonstelling heb bezocht komen we weer samen en kun je vertellen over wat je beleefde en de waarde voor jou daarvan.

Deze avond is Museum Catharijneconvent exclusief geopend voor deelnemers aan deze stilte avond. Ga mee op reis langs een ongekende variëteit aan krachtige relieken. Van een reliekhouder met een splinter van de doornenkroon van Jezus, zand en stenen uit het Heilig Land, een huisaltaar met een haar van Diego Maradona, zem-zem water uit Mekka tot aan bodhiblaadjes afkomstig van de plaats waar Boeddha tot verlichting kwam. Van schitterend tot onooglijk, van imponerend tot ontroerend.
We heten je van harte welkom om dit mee te beleven.

Aanmelden via Museum Catharijneconvent:
Deelname aan het programma kost € 22,50. Je kunt op de avond zelf betalen. Reserveren is verplicht. Tijdens kantooruren van 9:00-17:00 via info@catharijneconvent.nl of 030-231 38 35.

Meer informatie over de tentoonstelling vind je hier: https://www.catharijneconvent.nl/bezoek-ons/tentoonstellingen/relieken/ 


Direct inschrijven


Het ITIP is aangesloten bij CRKBO, alle opleidingen zijn btw-vrij.

ITIP is initiatiefnemer van bezinningstochten.nl

ITIP school voor leven en werk
Marspoortstraat 16
7201 JC Zutphen
telefoon 0575 - 510 850
e-mail info@itip.nl

Openingstijden
maandag - donderdag 09.00 - 16.00
vrijdag 09.00 - 13.00

Ontvang jaarlijks het gratis ITIP Magazine