Bewust afscheid nemendoor Arianne Wopereis-Bruijn

Een paar weken geleden hebben we binnen het ITIP afscheid genomen van een bijzondere vrouw die zich 23 jaar met hart en ziel heeft ingezet voor ons werk: Antien Voigt-Aletrino.

In het begin ging ze mee met haar man Jaap (één van de oprichters van het ITIP) als co-begeleider in groepen. Ze groeide door en werd gaandeweg één van de seniors binnen ons geheel.

Ook na de overname in 2000, toen wij met een aantal mensen het ITIP hebben voortgezet en de oprichters een eigen weg gingen, bleef Antien. Ze bleef trouw en toegewijd aan het ITIP, haar leerlingen en haar diepe innerlijke drijfveren.

Bij het afscheid kreeg ze mooie woorden mee van de ITIP-begeleiders en van een aantal van haar leerlingen. En ook al doet zo’n afscheid pijn, zoals ieder afscheid in ons leven, als er met liefde en aandacht terug wordt gekeken naar wat er gegeven en ontvangen is, dan is het ook mooi, ontroerend en vervullend. En zo kunnen we met een rijk hart meenemen wat ze ons heeft gegeven.

Antien is een voorbeeld van iemand die midden in het leven staat met een jonge, energieke, benieuwde uitstraling. Er werd nog meer gezegd: ze geeft ruimte, plezier, wijsheid, aandacht, creativiteit, integriteit, ze is gul en kleurrijk…… en nog veel meer!

Antien zal nooit stoppen met het uitdrukken van haar talenten. Ze is prachtige documentaires aan het maken, ontwikkelt zich verder in haar fotografie en is een fantastische oma voor haar kleinkinderen! Een voorbeeld voor ieder die levend en vol inspiratie ouder wil worden!

Antien gaf ons onderstaande tekst van Tilopa mee (een boeddhistische yogi die leefde van 988-1069):

‘IkAntienvoorkant laat gaan wat voorbij is
 Ik laat gaan wat komt
Ik laat gaan wat nu is
Ik tracht niet langer alles
te ontrafelen

En niet langer het bestaan
m’n wil op te leggen

Moge ik ontspannen,
gewoon nu, en rusten’E-mail adres wordt niet zichtbaar bij je reactie


 1. Ingrid van Dijk op schreef:

  Mooi Arianne. Dan je wel!


 2. Mischa op schreef:

  Ik ben dankbaar dat ik in het tweede jaar van mijn opleiding van Antien heb mogen genieten. Ik vind je een lieverd, ik ben altijd blij om je te zien en een kus te geven. Wens je mooie stappen op jouw pad. Dikke kus, Mischa


 3. Christel Timmers op schreef:

  Als een van de deelnemers van het laatste blok van het tweede jaar opleiding, welke Antien heeft verzorgt, kan ik alleen maar zeggen dat haar toewijding, en wijze van begeleiding voor mij een zeer waardevolle ervaring is geweest. Ik wens haar heel veel succes met alle uitdagende plannen die er nog borrelen! Dank je wel Antien!


 4. Anna van Rooijen op schreef:

  Wat een mooie, lieve woorden voor een mooie, lieve vrouw Arianne. Je laat weer een s zien (lezen) hoe we afscheid moeten nemen om goed verder te kunnen.


 5. Katja Verlaan op schreef:

  Lieve Antien,
  Ik reageer eigenlijk nooit, maar nu wel want jij hebt me tijdens mijn eerste jaar Instrument van Hulp een prachtig kado gegeven!
  Jij noemde mij “de brenger van Licht” zo had nog nooit iemand me genoemd en ik ga alweer stralen als ik dit opschrijf.
  Dit kado is van grote waarde geweest voor mijn verdere ontwikkeling.
  Ik ben je daar nog steeds erg dankbaar voor en wilde je dit ter afscheid laten weten.
  Ik hoop dat het je goed gaat, ik heb er alle vertrouwen in.
  liefs Katja

Inschrijven blog

Het ITIP is aangesloten bij CRKBO, alle opleidingen zijn btw-vrij.

De opleidingen van het ITIP voldoen aan de eisen van het NRTO keurmerk.

ITIP is initiatiefnemer van bezinningstochten.nl

ITIP school voor leven en werk
Marspoortstraat 16
7201 JC Zutphen
telefoon: 0575 - 510 850
e-mail: info@itip.nl
KvK: 11 03 32 79
NL75 TRIO 0379 6845 27

Openingstijden
maandag - donderdag 09.00 - 16.00
vrijdag 09.00 - 13.00

Ontvang jaarlijks het gratis ITIP Magazine