Bezieling en vertrouwenBezieling maakt dat mensen zich met het werk verbinden. Het is datgene wat mensen ten diepste beweegt en motiveert. Het zorgt dat er richting, passie en liefde door de organisatie stroomt.

Sinds vorig jaar hebben wij de kern van ons werk in organisaties in het hieronder weergegeven model samengevat. In de komende vier Magazines lichten we dit toe. We beginnen met Bezieling en Vertrouwen, de bronnen die in het hart van het model staan, omdat ze bij uitstek voor een bedding zorgen waarin mensen zich kunnen ontwikkelen.

Bezieling maakt dat mensen zich met het werk verbinden. Het is datgene wat mensen ten diepste beweegt en motiveert. Het zorgt dat er richting, passie en liefde door de organisatie stroomt. Zonder bezieling kunnen mensen onverschillig worden, verliest het werk snel aan kwaliteit en vraagt men zich steeds vaker af: waar doen we het eigenlijk voor?

Bezieling is nauw verbonden met wat je het ‘geweten’ van een organisatie kunt noemen. Wat drijft ons meer en verder dan de waan van de dag en onze persoonlijke belangen? Het raakt aan dat mooie, ouderwetse begrip van ‘dienstbaarheid’, de wens om ten dienste te staan van iets groters, iets hogers. En het is verbonden met de behoefte aan zin en aan betekenis, die in bijna ieder mens aanwezig is en die maakt dat ons werk echt van ons wordt. Steeds meer mensen in deze tijd beschouwen hun ziel als hun werkgever en steeds meer organisaties beseffen zich dat ze bestaan bij de gratie van deze ongrijpbare, maar uiterst fundamentele kracht.

Vertrouwen maakt dat mensen zich met elkaar verbinden. Vertrouwen is misschien wel de meest cruciale succesfactor in de omgang van mensen met elkaar. Hoe meer mensen op elkaar kunnen vertrouwen, hoe effectiever ze zullen worden, hoe meer hun bezieling tot gezamenlijke daadkracht zal kunnen worden omgezet. Zonder vertrouwen gaat de angst regeren, trekken mensen zich terug op hun posities, en treedt er groot energieen creativiteitsverlies op. Wantrouwen vreet energie.E-mail adres wordt niet zichtbaar bij je reactie

Inschrijven blog

Het ITIP is aangesloten bij CRKBO, alle opleidingen zijn btw-vrij.

De opleidingen van het ITIP voldoen aan de eisen van het NRTO keurmerk.

ITIP is initiatiefnemer van bezinningstochten.nl

ITIP school voor leven en werk
Marspoortstraat 16
7201 JC Zutphen
telefoon: 0575 - 510 850
e-mail: info@itip.nl
KvK: 11 03 32 79
NL75 TRIO 0379 6845 27

Openingstijden
maandag - donderdag 09.00 - 16.00
vrijdag 09.00 - 13.00

Ontvang jaarlijks het gratis ITIP Magazine