‘Een Zucht van verlichting’ – (Vrouw in de regio)‘Wanneer wordt het nu eens rustig in mijn leven?’, vroeg ik me vaak af. We zijn weggegaan uit Amsterdam om de rust op te zoeken op het platteland en dan nóg heb ik het druk? Jarenlang liep ik rond met een uitgesteld verlangen naar het weekend, de vakantie, het even rommelen en niks moeten. Tot ik in aanraking kwam met Het Juwelenschip van Longchenpa, een boeddhistisch geschrift uit de 14e eeuw, waarin ik een antwoord vond op mijn verlangen’, vertelt Marthe van der Noordaa.

Marthe (47) is van oorsprong toneel- en scenarioschrijver van onder andere Baantjer. Ze heeft een eigen coachings- praktijk en leidt boeddhistische studiegroepen. Ze woont met haar man en drie kinderen op een boerderij in Empe.

Marthe vertelt: ‘Ik begreep in beginsel vrij weinig van Het Juwelenschip, maar toch werd ik er heel erg door geraakt. Het was alsof deze oosterse meester uit de 14e eeuw rechtstreeks tot me sprak. Met een groep schrijvers gingen we de tekst vertalen naar het Nederlands’. Daar hebben we vijf jaar over gedaan en in die vijf jaar is er iets met me gebeurd. Ik las in de tekst een hele concrete boodschap voor onze westerse manier van leven. De kern van de tekst gaat over hoe je tot de houding van totale aanwezigheid kunt komen, een houding die tot rust en vrijheid leidt. Lees het interview
E-mail adres wordt niet zichtbaar bij je reactie

Inschrijven blog

Het ITIP is aangesloten bij CRKBO, alle opleidingen zijn btw-vrij.

De opleidingen van het ITIP voldoen aan de eisen van het NRTO keurmerk.

ITIP is initiatiefnemer van bezinningstochten.nl

ITIP school voor leven en werk
Marspoortstraat 16
7201 JC Zutphen
telefoon: 0575 - 510 850
e-mail: info@itip.nl
KvK: 11 03 32 79
NL75 TRIO 0379 6845 27

Openingstijden
maandag - donderdag 09.00 - 16.00
vrijdag 09.00 - 13.00

Ontvang jaarlijks het gratis ITIP Magazine