• 16.248 deelnemers gingen voor het ITIP
 • 39 jaar ervaring
 • Gecertificeerd vakopleider van coaches
 • CRKBO erkend
 • gemiddelde waardering 8,6

3-daagse Intensive

Waar sta je? En waar wil je heen?

Stilstaan zonder afleiding


Als je merkt dat je op een punt bent in je leven dat je vastzit of onzeker bent over een volgende stap, dan is onze Intensive iets voor jou. In 3 dagen focus op je de vragen: waar sta ik? Waar verlang ik naar? En waar wil ik naar toe? Je sluit je af van de ruis van alledag en creëert ruimte om tot jezelf te komen.

Door stil te staan, maak je contact met je gevoelswereld en wat die je te vertellen heeft. Het proces is zo ingericht dat je werkelijk antwoord op je vragen krijgt. Het programma wordt afgewisseld met momenten van stilte en reflectie. Dit zorgt voor focus op jezelf, zonder afleidingen. Je wordt hierin begeleid door ervaren professionals in een veilige, open sfeer.  Wij zijn er om je te helpen focussen, te spiegelen en je te ondersteunen in jouw proces waar jij dat nodig hebt. Zo kun je tot keuzes komen die passen bij wie je ten diepste bent.

Je hebt geen ervaring nodig om deel te nemen, wel de bereidheid om je open te stellen voor een innerlijke reis.

Waarom het ITIP?
Jaarlijks doen er meer dan honderd mensen bij ons een Intensive, een begrip binnen ons aanbod. We werken met professionele en ervaren begeleiders die je helpen om inzicht te krijgen en een stap verder te komen met vragen uit je leven. Bij het ITIP word je zowel in de groep als persoonlijk begeleid, dit geeft verdieping en versnelling aan jouw proces. Voor veel van onze deelnemers is de Intensive een onvergetelijke ervaring, een springplank naar een nieuw begin.

Wil je weten of deze workshop geschikt is voor jou? Bel ons  gerust voor een persoonlijk advies.

Trajectinformatie
Al onze trajecten zijn conform de meest recente richtlijnen van het RIVM

 • 3-daagse Intensive.
 • Professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Groepssessies gecombineerd met individuele coaching en begeleiding.
 • Programma wordt afgewisseld met tijd voor stilte en reflectie.
 • Verblijf met overnachting op een prachtige plek in de natuur, met heerlijk biologisch eten.
Startdata
 • donderdag 19 september 2024
 • donderdag 14 november 2024
Prijs
€ 780,00
Inschrijven

Focus op jezelf


Wat levert een Intensive je op?

 • Je verdiept je zelfinzicht en creëert rust en ruimte, zonder ruis van buitenaf.
 • Je krijgt helder waar je tegenaan loopt.
 • Je leert belemmerende gedachten en patronen loslaten.
 • Je ontwikkelt vertrouwen in je eigen kracht en potentieel.
 • Je bent klaar voor nieuwe stappen (werk, privé, relaties, familie).

Je raakt stevig verankerd in jezelf, vrijer en met vertrouwen in waar je heen wilt.

Het traject bestaat uit:

 • 3-daags ervaringsgericht programma.
 • Groepssessies met prikkelende oefeningen, interactie en coaching.
 • Stilte en bezinning.
 • Individuele coaching sessies.
 • Intensieve en professionele begeleiding.
 • Reflectie en steun van groepsgenoten die in een vergelijkbaar proces zitten.
 • Verblijf op een prachtige plek in de natuur, met heerlijk biologisch eten.

 

Wanneer is de intensive iets voor jou?


 • Je bent vastgelopen in je huidige situatie.
 • Je staat voor een nieuwe levensfase of je wil een andere richting op.
 • Je bent bepaalde patronen of je eigen gedrag zat.
 • Je wil graag een keer de diepte in met waar je tegenaan loopt.
 • Je bent toe aan een eerste aanzet of stap in een andere richting.
 • Je wil (verder) kennismaken met verdieping en inzicht in jezelf.
 • Je wil aan de slag met je vragen, zonder afleiding van je dagelijks leven.

Je sluit je af van de afleidingen van alledag. Je creëert ruimte om tot jezelf te komen.

Stilte zorgt voor focus zonder afleiding
In de gezamenlijke sessies wordt er onder begeleiding gewerkt en uitgewisseld. Alle pauzemomenten, ook de lunch en het diner, worden in stilte doorgebracht. Stilte kan spannend of onwennig aanvoelen. Maar onze ervaring is dat stilte de ruimte brengt om te focussen. Je wordt tijdens de gehele Intensive goed begeleid en zult ervaren dat je door de momenten van stilte op een diepere laag in jezelf komt. Er zijn veel mensen die, na een eerste gewenning, de stilte momenten als erg prettig ervaren.

Door in het diepe te duiken kom je tot antwoorden
In de Intensive ga je met een persoonlijke vraag of thema aan de slag. Doordat je in een paar dagen ‘in het diepe duikt’, zal je ook inzichten krijgen vanuit een diepere laag. Door de opbouw en inhoud van het programma krijg je in korte tijd helder wat je vraag is, waar je naar verlangt én wat je tegenhoudt. De professionele begeleiders zullen je helpen om concrete nieuwe antwoorden te vinden zodat jij een eerste stap kunt zetten.

De Intensive: stilstaan zonder afleiding


In 3 dagen focus op de vragen: waar sta ik? Waar verlang ik naar? En waar wil ik naar toe? Je wordt intensief begeleid, zowel in de groep als persoonlijk. Deze combinatie geeft een versnelling aan jouw proces. Door stil te staan maak je contact met je gevoelswereld en wat die je te vertellen heeft. We werken ervaringsgericht, in een basis van stilte, met prikkelende oefeningen, lichaamswerk, en met de hulp die komt via je dromen.

Dag 1: probleem en verlangen helder krijgen
10.30 uur - 21.30 uur,  programma en stilte (inclusief uitgebreide pauzes voor lunch en diner)

Krijg dieper inzicht in je vraagstuk. Waarom ben je hier en waar verlang je naar? Waar loop je tegenaan? Krijg duidelijk wat je graag in beweging wilt brengen, of veranderen.
We verwelkomen elkaar, leren elkaar kennen en krijgen zicht op onze vragen.

Dag 2:  je patronen
10.00 uur - 21.30 uur,  programma en een vrije middag met stilte (inclusief uitgebreide pauzes voor lunch en diner)

Duik dieper in jezelf. Wat kom je tegen en waar wil je naartoe. Wat staat er in de weg en welke patronen liggen eronder?  Wat gebeurt er als je het moeilijk krijgt en waarom kom je niet verder? Mogelijkheid tot individuele sessies.

Dag 3: een antwoord
10.00 uur - 16.00 uur, programma en in de middag afsluiting

Verdieping in je proces in de ochtend. In de middag maak je concreet welke eerste stap je wil zetten.  Welke kant je op wil gaan en wat je daarvoor te doen hebt.  Welke inzichten heb je gehad en wat neem je mee naar huis? Je wordt begeleid in de overgang naar huis.

Voorafgaand aan de Intensive ontvang je een brief met vragen zodat je voorafgaand aan de Intensive al focus krijgt op je vraagstuk

Data voorjaar 2024


Donderdag 19 september t/m zaterdag 21 september olv Claartje Kocken
Donderdag 14 november t/m zaterdag 16 november olv Sonja Thomann

Kosten voorjaar 2024:

De totale kosten voor programma én verblijf zijn € 780,- voor particulieren, € 875,- voor ZZP-ers en € 970,- voor deelnemers die ITIP zakelijk vergoed krijgen o.b.v. een 2-persoonskamer arrangement, inclusief overnachtingen en maaltijden. Voor een 1-persoonskamer is een toeslag van € 30,- van toepassing voor het hele verblijf (het traject is vrijgesteld van BTW).

Je verblijft in Athanor te Lochem.

 • ITIP is officieel geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). Deze kwaliteitsgarantie stelt ons vrij van het heffen van 21% BTW.
 • Mochten de kosten een drempel voor je zijn om deel te nemen, informeer dan bij ons kantoor naar mogelijke regelingen (0575 - 510 850, opleiding@itip.nl)

Veelgestelde vragen


Wat is kenmerkend voor jullie manier van werken?

De trajecten van het ITIP zijn uniek. Dat komt door de begeleiding van onze ervaren professionals. Zij voelen je feilloos aan en creëren de juiste randvoorwaarden voor jouw ontwikkeling. Het ITIP is de enige levensschool die op dit niveau mensen begeleidt en opleidt. We bieden je geen snelle oplossingen, maar nemen de tijd zodat inzichten tot in de diepte worden ervaren en kunnen beklijven. Je leert vanuit wie jij in de kern bent je eigen antwoorden vinden op vragen in je leven. Daarin zijn we oprecht, spiegelen we je en laten we je onderzoeken wat echt bij jou past.

Waarom zit er stilte in het programma?

In Intensive is de basis van het programma stilte. Daarnaast zijn er blokken met begeleide oefeningen en interactie. Stilte kan spannend of onwennig aanvoelen. Maar onze ervaring is dat stilte de ruimte brengt om te focussen en leidt tot rust en bezinning. Zonder afleiding van buiten kom je eerder tot jezelf en kun je ervaren wat bij jou hoort, en wie jij bent. Je wordt tijdens de gehele Intensive goed begeleid en zult ervaren dat je door de momenten van stilte op een diepere laag in jezelf komt. Er zijn veel mensen die de stilte momenten, na enige tijd, als erg prettig ervaren.

 

In 3 dagen naar een antwoord?

In de Intensive ga je aan de slag met wat op dit moment in jouw leven speelt. Je wordt op een persoonlijke en professionele manier begeleid, zodat je antwoord krijgt op wat er speelt in je leven.

Waarom is de intensive inclusief overnachting, kan ik ook thuis slapen?

In al onze programma’s vinden we het belangrijk dat je stilstaat bij jouw proces, zonder afleiding. De doorwerking van jouw proces in de nacht hoort bij het programma. Het vergroot de concentratie en intensiteit. Daarom zijn de overnachtingen een vast onderdeel.

Wat is het verschil tussen de 3-daagse en 5-daagse intensive?

In de Intensive ga je aan de slag met wat op dit moment in jouw leven speelt. In zowel de 3-daagse als 5-daagse variant word je op een persoonlijke en professionele manier begeleid, zodat je antwoord krijgt op wat er gaande is in je leven.

In de 5-daagse is er meer tijd voor verdieping en stilte. Er is meer rust en ruimte om dieper in je proces te zakken. Hierdoor kijk je verder, naar het grotere plaatje van je leven en de onderliggende patronen van je vraag of probleem. Het kan tot een transitie leiden in je leven. Daarnaast krijg je in de 5-daagse meer individuele coaching gesprekken. Wanneer je meer rust en verdieping wil en meer persoonlijke coaching, kies dan voor de 5-daagse Intensive.

 

Heb ik een voortraject of ervaring nodig om deel te kunnen nemen?

Je hebt geen vooropleiding of ervaring nodig om deel te nemen.

Marinus Zandvoort (55)
"Sinds de intensive is het voor mij glashelder waar ik verder mee aan de slag wil gaan."

Nadat ik bij het ITIP een inspirerend traject over persoonlijk leiderschap had gedaan, kreeg ik na verloop van tijd het gevoel ‘dat het nog niet af was’. Ik begon voor mijn gevoel in rondjes te draaien en kreeg behoefte aan een kortdurend traject waar ik aan de slag kon met de vraag: Wat wil ik in deze fase van mijn carrière nog voor stappen zetten? Met deze insteek begon ik aan de 5-daagse ITIP intensive.

Op de tweede dag van de intensive ontdekte ik dat er achter mijn initiële vraag een veel groter vraagstuk schuilgaat. Ik voel namelijk een verlangen om meer voluit te leven en te werken en ervaar tegelijkertijd dat er in mijzelf een bepaalde geremdheid aanwezig is die dit in de weg staat. Deze tegengestelde krachten maken dat ik in mijn dagelijkse leven een bepaalde spanning opbouw.

De intensive was voor mij een ideale manier om dieper in deze dynamiek te duiken. De rust en de ruimte zorgden ervoor dat ik kon ontdekken welke gevoelens en verlangens zich bij mij onder de oppervlakte bevinden. De begeleiding, het programma en de specifieke oefeningen die we gedaan hebben maakten dat ik deze ontdekkingen verder kon uitwerken. Zo heb ik voor mezelf ontdekt hoe belangrijk het is dat ik mezelf meer uit.

Daarnaast heb ik tijdens de intensive kunnen ervaren hoe ik ben als ik mijn remmingen loslaat en voluit ga. Ik zal niet snel vergeten hoeveel plezier, kracht en opluchting mij dat opleverde. De combinatie van in stilte op jezelf zijn, groepssessies en één op één begeleiding is heel effectief geweest voor mij. Ik heb in die vijf dagen veel aantekeningen met allerlei inzichten en ontdekkingen gemaakt. Sinds de intensive is het voor mij dan ook glashelder waar ik verder mee aan de slag wil gaan.

Ik raad iedereen die een persoonlijk zoektocht aan het maken is aan om een keer een 5-daagse intensive bij het ITIP te doen!

Marlous Ruiter (42)
"Deelname aan de 3-daagse intensive heeft me echt iets nieuws gebracht."

Toen ik in mijn leven op een kruispunt terecht was gekomen waar ik een belangrijke keuze moest maken kreeg ik behoefte aan bezinning. In mijn hoofd draaide ik al een tijdje in rondjes waar steeds dezelfde rationele argumenten langskwamen. Het lukte me niet goed bij mijn eigen gevoel te komen, terwijl ik wist dat ik dat nodig had om tot een goede keuze te kunnen komen.

Vervolgens ben ik op zoek gegaan naar een mogelijkheid om een persoonlijke retraite te doen en op de website van het ITIP terecht gekomen. Ik kende het ITIP nog niet, maar het aanbod sprak me direct aan.

De belangrijkste ontdekking die ik tijdens de intensive heb gedaan zag ik niet van tevoren aankomen. Deze ervaring heeft me echt iets nieuws gebracht. Zo ben ik er bijvoorbeeld achter gekomen, dat ik mijn drukke bestaan eigenlijk alleen maar volhield door mijn lichaam ‘uit’ te zetten. Toen ik dit tot me door liet dringen werd direct duidelijk dat ik dit patroon niet langer wil voortzetten.

Na de intensive vond ik het dus ook best moeilijk om weer terug in de hectiek te stappen. Gelukkig besteedt het ITIP gericht en concreet aandacht aan de overgang naar het dagelijkse leven. Dit maakte voor mij helder dat ik stap voor stap ruimte kan creëren in mijn eigen patronen om zo een vrijer mens te worden.

Ik start mijn dag nu bijvoorbeeld met aan aantal yoga oefeningen. Ook bouw ik in mijn agenda tijd in om dingen te doen die ik fijn vind. Tijd voor mezelf is dus niet langer iets is dat alleen kan als er tijd ‘over’ is. Ik vind het heerlijk dat er in mijn bestaan nu ook ruimte is om te mijmeren en zonder doel te zijn.

Ik raad iedereen die zich in een patroon van hollen of stilstaan bevindt en die er voor open staat om meer over zichzelf te weten te komen aan om een keer een intensive bij het ITIP te doen.

Extra bonus is voor mij dat een goede vriendin van mij ook mee is geweest naar deze 3-daagse ITIP intensive. Er is dus altijd iemand met wie ik kan terugblikken op deze speciale ervaring!

Hester van Nouhuijs (63)
"De 3-daagse ITIP Intensive was voor mij de ideale start van een periode van bezinning."

Mijn interesse voor deelname aan de 3-daagse ITIP intensive werd gewekt door een vriendin die enthousiast vertelde over haar eigen deelname. Haar verhaal maakte me nieuwgierig naar wat ik zou ontdekken als ik zelf zou gaan deelnemen. Ik stond op dat moment op een kruispunt in mijn leven, dus ik had er behoefte aan om de diepte in te duiken en te onderzoeken wat ik wilde. Uiteindelijk viel mijn eigen deelname vrijwel samen met het begin van een sabbatical, dus de ITIP Intensive was voor mij tevens een ideale start van een periode van bezinning.

Vanaf het moment dat ik de weg naar binnen ben ingeslagen, ben ik erachter gekomen dat er vaak hele andere dingen onder je eigen gedrag zitten dan je denkt. Je leert een heel leven hoe op dingen te reageren, maar het blijft lastig uit te zoeken wat er nou precies van jou is en wat niet. Een ITIP Intensive biedt een warme, veilige bedding om in contact te komen met alles dat zich onder je eigen denken bevindt. Voor mij persoonlijk heeft dit uitermate bevrijdend gewerkt. Ik heb tijdens de 3-daagse ITIP Intensive kunnen ervaren dat contact met diepere gevoelens maakt dat de bijbehorende liefde ook weer vrij kan stromen. Iets waar ik nog steeds uitermate dankbaar voor ben.

Verder heb ik de manier waarop er binnen het ITIP over patronen wordt gesproken als leerzaam ervaren. Geen vakjargon, maar heldere taal, die maakt dat je op een hele natuurlijke manier zicht krijgt op je eigen patronen. Sinds ik heb deelgenomen aan de 3-daagse ITIP Intensive merk ik bijvoorbeeld dat ik me er meer bewust van ben als ik in een patroon schiet. Vervolgens weet ik ook beter hoe ik ruimte voor mezelf kan creëren. In plaats van na te streven dat de wereld maakbaar is en van daaruit in de actie te gaan, maak ik bewust ruimte voor reflectie. Ik bespreek dit soort momenten nu ook veel meer met mijn partner en mijn vrienden. Heel waardevol.

Tenslotte wil ik delen hoe heerlijk het is om je telefoon een paar dagen uit te schakelen en midden in de natuur te verblijven op een prachtige locatie waar je in stilte ook nog zo heerlijk kunt eten en waar voor alles wordt gezorgd. Ik raad iedereen die nieuwsgierig is naar waarom je de dingen doet zoals je ze doet aan om deel te nemen aan een ITIP Intensive!

Margot de Vries van der Horst (57)
"Een belangrijk moment in de 5-daagse ITIP Intensive was, dat ik de raad kreeg dat ik meer mocht gaan spelen."

In de jaren voorafgaand aan de ITIP Intensive ben ik meerdere keren van baan gewisseld. Een periode waarin ik altijd maar door ging en strakke normen hanteerde over werk, zorg en inkomen. Mijn laatste functie was geen gelukkige match en daar is snel een einde aan gekomen. Ik voelde aan alles dat het niet verstandig was om halsoverkop weer op zoek te gaan naar een nieuwe baan en heb tijd genomen om eens goed over allerlei dingen na te denken. Ik kreeg daar thuis gelukkig ook alle steun voor.

Op basis van goede ervaringen die ik in het verleden bij het ITIP heb gehad, heb ik me op een gegeven moment opgegeven voor de 5-daagse ITIP Intensive. Ik merkte dat niet werken me weliswaar ruimte opleverde om pas op de plaats te maken, maar het maakte ook dat ik onrustig werd en ging malen over hoe nu verder.

De Intensive heeft mij de ruimte gegeven om uit mijn dagelijkse context te stappen en zonder afleiding stil te staan bij vragen als: Wie ben ik? Wat voel ik? Wat zijn mijn verlangens? Hele andere vragen dan de vragen waar ik als biochemisch analist mee bezig was. Ook de stilte heb ik als bijzonder ervaren. We zijn het niet meer gewend om werkelijk stil te zijn. Dat is jammer, want in stilte versta je wat je van binnenuit ingegeven wordt.

Een belangrijk moment in de 5-daagse ITIP Intensive was, dat ik de raad kreeg dat ik meer mocht gaan ‘spelen’. Dit is voor mij echt een zinnetje geworden dat ik heb ‘meegenomen’ uit de Intensive en nog vaak tegen mezelf zeg. Het heeft veel in gang gezet in mijn dagelijkse leven. Voorheen sprak ik me bijvoorbeeld pas uit als ik mijn woorden eerst zorgvuldig had afgewogen. Hierdoor zat er altijd een soort rem op wat ik zei en deed.

Het proces waar ik tijdens de Intensive doorheen ben gegaan heeft ervoor gezorgd dat ik meer voluit durf te leven en opener ben geworden. Volgens mijn man lach ik veel meer en kan ik dingen beter relativeren en loslaten. Door milder voor mezelf te zijn ben ik ook prettiger voor de ander geworden.

De unieke combinatie van stilte, groepswerk, één op één begeleiding, beweging en ruimte voor creativiteit raad ik iedereen aan. Waar je ook staat in je leven en of je nou wel of niet met grote issues rondloopt, een ITIP Intensive geeft altijd verdieping. Ik heb me na afloop opgegeven voor de ITIP Opleiding en kan niet wachten te beginnen!

Didi van der Hoeven (72)
Iedereen in de groep had het wonderlijke gevoel dat we op de een of andere manier steeds precies het juiste aangereikt kregen.

Ik ben van nature iemand die bij tijd en wijle naar nieuwe wegen zoekt op het gebied van zin- en betekenisgeving. De periode waarin we regelmatig in lockdown moesten was voor mij persoonlijk erg intensief, dus na afloop vlamde bij mij de behoefte aan inspiratie op. Ik was bezig met vragen als: Waar sta ik? Wat heb ik nu nodig? Welke stappen ga ik nemen om mezelf weer te voeden met inspiratie?

Toen ik in de ITIP nieuwsbrief over de 5-daagse intensive las, was voor mij direct duidelijk dat dit was wat ik zocht. Wat me aantrok aan de 5-daagse intensive was rust, stilte, tijd voor mezelf en de gelegenheid om een innerlijke reis te maken. Het leek me heerlijk om op een mooie plek midden in de natuur even uit het leven van alledag te stappen zonder afgeleid te worden door alles wat normaliter mijn aandacht vraagt. Tijdens de intensive heb ik kunnen onderzoeken wat mij ten diepste beweegt en hoe ik dit handen en voeten kan geven in mijn dagelijks leven.

Eén van de belangrijkste inzichten die ik heb meegenomen uit de intensive is het besef dat ik niet alles hoef te fixen. Dat het niet aan mij is om alles dat krom is weer recht te maken. Dit besef heeft er na afloop van de intensive voor gezorgd dat ik ben gestopt met hulp aanbieden nog voor het me gevraagd wordt. Ook zeg ik niet meer standaard ja op iedere hulpvraag die mij gesteld wordt. Naast de opluchting die dit geeft, zorgt dit ervoor dat er meer ruimte is om te genieten. Opmerkelijk genoeg heb ik zo ontdekt dat de lichtheid die ik van nature in me heb vaak meer ondersteunend werkt dan een continu uitgestoken helpende hand.

Tenslotte heb ik de kwaliteit van de begeleiders, de opbouw van de intensive en de variëteit aan werkvormen als uitermate inspirerend ervaren. Iedereen in de groep had het wonderlijke gevoel dat we op de een of andere manier steeds precies het juiste aangereikt kregen. Eén tekst raakte me zo, dat ik hem thuis heb ingelijst en nu ook actief doorgeef aan anderen. Dit illustreert dat een ITIP intensive het vermogen heeft om iets in gang te zetten dat niet stopt aan het einde van een fijne, bijzondere week, maar juist ook in het leven van alledag een plek krijgt!

Karim Ispahani
“De Intensive was echt een cadeau voor mezelf, waarin ik in drukke tijden rust en tijd nam voor mijzelf. Het gaf mij weer zicht op wat echt belangrijk is in het leven.”

In werk was ik doel- en richtingloos bezig. Ik kende het ITIP omdat mijn vrouw de ITIP Opleiding doet. De Intensive was een mooie kans om haar wereld te leren kennen en vooral voor mezelf om stil te staan bij: “waar sta ik en waar ga ik heen?” Na die drie dagen kwam ik ook heel enthousiast terug!

Ik hoorde pas bij aankomst dat we, behalve tijdens uitwisseling in de groepssessies, de dagen in stilte door zouden brengen. De stilte was heel bijzonder, het contact wat je dan ervaart met jezelf en de groep is heel fijn. Iedereen is meteen erg open. Ieder werkt aan zijn eigen thema’s, die tegelijkertijd ook weer universeel zijn. Dat was zo verbindend en inspirerend. Welke culturele of sociale achtergrond je ook hebt, iedereen heeft zijn eigen weg en patronen.

Ik kwam voor werk, maar uiteindelijk overzag ik mijn leven in bredere zin. Zo heb ik besloten met mijn gezin een reis naar Iran te maken, omdat onze voorouders daarvandaan komen. Ik ben weer meer gaan sporten, ook met mijn kinderen (7 en 9 jaar) en geniet 32 uur per week van mijn werk. Zo hou ik genoeg tijd over voor andere belangrijke zaken en mijn lieve gezin.

De 3-daagse Intensive was echt een cadeau voor mezelf, waarin ik in drukke tijden rust en tijd nam voor mijzelf. Het gaf mij weer zicht op wat echt belangrijk is in het leven. Dat gun ik iedereen.

Lees meer over de 3-daagse Intensive. 

Jacqueline Mouton
“Als je met een dilemma zit in je leven, of je zit vast in je relatie of werk, dan is deze intensive een hele heilzame vorm om hiermee aan de slag te gaan.”

Ik was aan het surfen op het web over dromen en kwam op de ITIP-site en ook bij deze 3-daagse uit. Mijn baan was opgehouden en het opzetten van een eigen praktijk liep na drie jaar vast en in mijn relatie was het zoeken. Het thema van de intensive was “waar sta je en waar ga je naartoe”. Ik kon eigenlijk wel ondersteuning gebruiken bij de vragen die ik had en besloot deel te nemen.

Het heeft me veel opgeleverd. Het was intens. Het heeft me helderheid en duidelijkheid gegeven wat me te doen stond. Er was één oefening over oude patronen en je verlangen. Aan de ene kant vertegenwoordigde iemand mijn verlangen, wat ik graag wilde volgen en ook al zou dat heel spannend zijn. Aan de andere kant was iemand die mijn oude patroon uitbeeldde en me daar als het ware in wilde houden. Dat was heel aangrijpend, die tweespalt, en wat er dan in je hoofd een lichaam gebeurt. Uiteindelijk gaf het inzicht.

De drie dagen waren zo intens dat ik ook echt bij moest komen daarna. Belangrijke besluiten in mijn leven heb ik uiteindelijk genomen. Het werken met dromen heb ik verder opgepakt ook. Ik heb daarna een dromengroep gevolgd bij het ITIP en ook via het boek van Bas Klinkhamer – De nachtelijke reis.

Als je met een dilemma zit in je leven, of je zit vast in je relatie of werk, dan is deze intensive een hele heilzame vorm om hiermee aan de slag te gaan. Wat me opviel aan deze drie dagen is dat het steeds vernieuwend en verdiepend was, telkens een laagje verder. Het bleef boeiend met de vele werkvormen. Ook de gesprekken met de begeleiders, voor, na en tijdens zijn echt een meerwaarde.

Lees meer over de 3-daagse Intensive. 

Gerdien de Roo
“Het heeft het nodige losgemaakt. Het is zo basaal om stil te staan, bij je leven, bij wie jezelf bent.”

Mijn werk en leven is zo vol. Vaak heb ik het gevoel geleefd te worden en al m’n energie nodig te hebben om vol te houden. Ik had een verlangen om stil te staan en om uit de dagelijkse routine te stappen. Om stil te staan bij waar ik naartoe wil en wat echt belangrijk voor me is.

De drie dagen waren heel fijn, met een veilige en prettige groep. Leuk was een oefening waarin we gewerkt hebben met algemeen geaccepteerde normen, wat je behoort te doen en wat niet ... Ik merkte hoe leuk ik het vind om over grenzen heen te gaan en om daarmee te spelen. Een klein besef, heel verrijkend.

Ook het delen van je verhaal, dromen, in de groep en 1 op 1 met de begeleider was bijzonder en erg waardevol. De begeleiding was zorgvuldig, professioneel en warm.

Het heeft het nodige losgemaakt. Dat wat al gaande was is echt aangeraakt en verdiept in deze dagen. Ik heb besloten om de driejarige ITIP Opleiding te gaan doen. Het is zo basaal om stil te staan, bij je leven, bij wie jezelf bent, en om dat tot volheid te laten komen. Ik kijk er echt naar uit.

Lees meer over de 3-daagse Intensive. 

Ervaringen van deelnemers

Marinus Zandvoort (55)

Concerncontroller Hogeschool Windesheim

"Sinds de intensive is het voor mij glashelder waar ik verder mee aan de slag wil gaan."

Marlous Ruiter (42)


"Deelname aan de 3-daagse intensive heeft me echt iets nieuws gebracht."

Hester van Nouhuijs (63)

Oogarts

"De 3-daagse ITIP Intensive was voor mij de ideale start van een periode van bezinning."

Het ITIP is aangesloten bij CRKBO, alle opleidingen zijn btw-vrij.

De opleidingen van het ITIP voldoen aan de eisen van het NRTO keurmerk.

ITIP is initiatiefnemer van bezinningstochten.nl

ITIP school voor leven en werk
Marspoortstraat 16
7201 JC Zutphen
telefoon: 0575 - 510 850
e-mail: info@itip.nl
KvK: 11 03 32 79
NL75 TRIO 0379 6845 27

Openingstijden
maandag - donderdag 09.00 - 16.00
vrijdag 09.00 - 13.00

Ontvang jaarlijks het gratis ITIP Magazine