• 16.248 deelnemers gingen voor het ITIP
 • 39 jaar ervaring
 • Gecertificeerd vakopleider van coaches
 • CRKBO erkend
 • gemiddelde waardering 8,6

3-daagse Intensive

Waar sta je? En waar wil je heen?

Stilstaan zonder afleiding


Als je merkt dat je op een punt bent in je leven dat je vastzit of onzeker bent over een volgende stap, dan is onze Intensive iets voor jou. In 3 dagen focus op je de vragen: waar sta ik? Waar verlang ik naar? En waar wil ik naar toe? Je sluit je af van de ruis van alledag en creëert ruimte om tot jezelf te komen.

Door stil te staan, maak je contact met je gevoelswereld en wat die je te vertellen heeft. Het proces is zo ingericht dat je werkelijk antwoord op je vragen krijgt. Het programma wordt afgewisseld met momenten van stilte en reflectie. Dit zorgt voor focus op jezelf, zonder afleidingen. Je wordt hierin begeleid door ervaren professionals in een veilige, open sfeer.  Wij zijn er om je te helpen focussen, te spiegelen en je te ondersteunen in jouw proces waar jij dat nodig hebt. Zo kun je tot keuzes komen die passen bij wie je ten diepste bent.

Je hebt geen ervaring nodig om deel te nemen, wel de bereidheid om je open te stellen voor een innerlijke reis.

Waarom het ITIP?
Jaarlijks doen er meer dan honderd mensen bij ons een Intensive, een begrip binnen ons aanbod. We werken met professionele en ervaren begeleiders die je helpen om inzicht te krijgen en een stap verder te komen met vragen uit je leven. Bij het ITIP word je zowel in de groep als persoonlijk begeleid, dit geeft verdieping en versnelling aan jouw proces. Voor veel van onze deelnemers is de Intensive een onvergetelijke ervaring, een springplank naar een nieuw begin.

Wil je weten of deze workshop geschikt is voor jou? Bel ons  gerust voor een persoonlijk advies.

Trajectinformatie
Al onze trajecten zijn conform de meest recente richtlijnen van het RIVM

 • 3-daagse Intensive.
 • Professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Groepssessies gecombineerd met individuele coaching en begeleiding.
 • Programma wordt afgewisseld met tijd voor stilte en reflectie.
 • Verblijf met overnachting op een prachtige plek in de natuur, met heerlijk biologisch eten.
Startdata
 • donderdag 11 januari 2024
 • donderdag 14 maart 2024
Prijs
€ 775,00
Inschrijven

Focus op jezelf


Wat levert een Intensive je op?

 • Je verdiept je zelfinzicht en creëert rust en ruimte, zonder ruis van buitenaf.
 • Je krijgt helder waar je tegenaan loopt.
 • Je leert belemmerende gedachten en patronen loslaten.
 • Je ontwikkelt vertrouwen in je eigen kracht en potentieel.
 • Je bent klaar voor nieuwe stappen (werk, privé, relaties, familie).

Je raakt stevig verankerd in jezelf, vrijer en met vertrouwen in waar je heen wilt.

Het traject bestaat uit:

 • 3-daags ervaringsgericht programma.
 • Groepssessies met prikkelende oefeningen, interactie en coaching.
 • Stilte en bezinning.
 • Individuele coaching sessies.
 • Intensieve en professionele begeleiding.
 • Reflectie en steun van groepsgenoten die in een vergelijkbaar proces zitten.
 • Verblijf op een prachtige plek in de natuur, met heerlijk biologisch eten.

 

Wanneer is de intensive iets voor jou?


 • Je bent vastgelopen in je huidige situatie.
 • Je staat voor een nieuwe levensfase of je wil een andere richting op.
 • Je bent bepaalde patronen of je eigen gedrag zat.
 • Je wil graag een keer de diepte in met waar je tegenaan loopt.
 • Je bent toe aan een eerste aanzet of stap in een andere richting.
 • Je wil (verder) kennismaken met verdieping en inzicht in jezelf.
 • Je wil aan de slag met je vragen, zonder afleiding van je dagelijks leven.

Je sluit je af van de afleidingen van alledag. Je creëert ruimte om tot jezelf te komen.

Stilte zorgt voor focus zonder afleiding
In de gezamenlijke sessies wordt er onder begeleiding gewerkt en uitgewisseld. Alle pauzemomenten, ook de lunch en het diner, worden in stilte doorgebracht. Stilte kan spannend of onwennig aanvoelen. Maar onze ervaring is dat stilte de ruimte brengt om te focussen. Je wordt tijdens de gehele Intensive goed begeleid en zult ervaren dat je door de momenten van stilte op een diepere laag in jezelf komt. Er zijn veel mensen die, na een eerste gewenning, de stilte momenten als erg prettig ervaren.

Door in het diepe te duiken kom je tot antwoorden
In de Intensive ga je met een persoonlijke vraag of thema aan de slag. Doordat je in een paar dagen ‘in het diepe duikt’, zal je ook inzichten krijgen vanuit een diepere laag. Door de opbouw en inhoud van het programma krijg je in korte tijd helder wat je vraag is, waar je naar verlangt én wat je tegenhoudt. De professionele begeleiders zullen je helpen om concrete nieuwe antwoorden te vinden zodat jij een eerste stap kunt zetten.

De Intensive: stilstaan zonder afleiding


In 3 dagen focus op de vragen: waar sta ik? Waar verlang ik naar? En waar wil ik naar toe? Je wordt intensief begeleid, zowel in de groep als persoonlijk. Deze combinatie geeft een versnelling aan jouw proces. Door stil te staan maak je contact met je gevoelswereld en wat die je te vertellen heeft. We werken ervaringsgericht, in een basis van stilte, met prikkelende oefeningen, lichaamswerk, en met de hulp die komt via je dromen.

Dag 1: probleem en verlangen helder krijgen
10.30 uur - 21.30 uur,  programma en stilte (inclusief uitgebreide pauzes voor lunch en diner)

Krijg dieper inzicht in je vraagstuk. Waarom ben je hier en waar verlang je naar? Waar loop je tegenaan? Krijg duidelijk wat je graag in beweging wilt brengen, of veranderen.
We verwelkomen elkaar, leren elkaar kennen en krijgen zicht op onze vragen.

Dag 2:  je patronen
10.00 uur - 21.30 uur,  programma en een vrije middag met stilte (inclusief uitgebreide pauzes voor lunch en diner)

Duik dieper in jezelf. Wat kom je tegen en waar wil je naartoe. Wat staat er in de weg en welke patronen liggen eronder?  Wat gebeurt er als je het moeilijk krijgt en waarom kom je niet verder? Mogelijkheid tot individuele sessies.

Dag 3: een antwoord
10.00 uur - 16.00 uur, programma en in de middag afsluiting

Verdieping in je proces in de ochtend. In de middag maak je concreet welke eerste stap je wil zetten.  Welke kant je op wil gaan en wat je daarvoor te doen hebt.  Welke inzichten heb je gehad en wat neem je mee naar huis? Je wordt begeleid in de overgang naar huis.

Voorafgaand aan de Intensive ontvang je een brief met vragen zodat je voorafgaand aan de Intensive al focus krijgt op je vraagstuk

Data najaar 2023 en voorjaar 2024


 • Donderdag 11 jan 2024 10.30 uur - zaterdag 13 jan 2024 uur olv Claartje Kocken. VOL
 • Donderdag 14 maart 2024 10.30 uur - zaterdag 16 maart 2024 olv Nanske Kuiken

Kosten najaar 2023 en voorjaar 2024:

De totale kosten voor programma én verblijf zijn € 775,- voor particulieren, € 905,- voor ZZP-ers en € 985,- voor deelnemers die ITIP zakelijk vergoed krijgen o.b.v. een 2-persoonskamer arrangement, inclusief overnachtingen en maaltijden. Voor een 1-persoonskamer is een toeslag van € 30,- van toepassing voor het hele verblijf (het traject is vrijgesteld van BTW).

Je verblijft op het prachtige landgoed Morgenstern, in de heuvels en bossen bij Barchem. Er wordt heerlijk gekookt, het eten is duurzaam en biologisch. Op het landgoed is ook een binnenzwembad aanwezig.

 • ITIP is officieel geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). Deze kwaliteitsgarantie stelt ons vrij van het heffen van 21% BTW.
 • Mochten de kosten een drempel voor je zijn om deel te nemen, informeer dan bij ons kantoor naar mogelijke regelingen (0575 - 510 850, opleiding@itip.nl)

Veelgestelde vragen


Wat is kenmerkend voor jullie manier van werken?

De trajecten van het ITIP zijn uniek. Dat komt door de begeleiding van onze ervaren professionals. Zij voelen je feilloos aan en creëren de juiste randvoorwaarden voor jouw ontwikkeling. Het ITIP is de enige levensschool die op dit niveau mensen begeleidt en opleidt. We bieden je geen snelle oplossingen, maar nemen de tijd zodat inzichten tot in de diepte worden ervaren en kunnen beklijven. Je leert vanuit wie jij in de kern bent je eigen antwoorden vinden op vragen in je leven. Daarin zijn we oprecht, spiegelen we je en laten we je onderzoeken wat echt bij jou past.

Waarom zit er stilte in het programma?

In Intensive is de basis van het programma stilte. Daarnaast zijn er blokken met begeleide oefeningen en interactie. Stilte kan spannend of onwennig aanvoelen. Maar onze ervaring is dat stilte de ruimte brengt om te focussen en leidt tot rust en bezinning. Zonder afleiding van buiten kom je eerder tot jezelf en kun je ervaren wat bij jou hoort, en wie jij bent. Je wordt tijdens de gehele Intensive goed begeleid en zult ervaren dat je door de momenten van stilte op een diepere laag in jezelf komt. Er zijn veel mensen die de stilte momenten, na enige tijd, als erg prettig ervaren.

 

In 3 dagen naar een antwoord?

In de Intensive ga je aan de slag met wat op dit moment in jouw leven speelt. Je wordt op een persoonlijke en professionele manier begeleid, zodat je antwoord krijgt op wat er speelt in je leven.

Waarom is de intensive inclusief overnachting, kan ik ook thuis slapen?

In al onze programma’s vinden we het belangrijk dat je stilstaat bij jouw proces, zonder afleiding. De doorwerking van jouw proces in de nacht hoort bij het programma. Het vergroot de concentratie en intensiteit. Daarom zijn de overnachtingen een vast onderdeel.

Wat is het verschil tussen de 3-daagse en 5-daagse intensive?

In de Intensive ga je aan de slag met wat op dit moment in jouw leven speelt. In zowel de 3-daagse als 5-daagse variant word je op een persoonlijke en professionele manier begeleid, zodat je antwoord krijgt op wat er gaande is in je leven.

In de 5-daagse is er meer tijd voor verdieping en stilte. Er is meer rust en ruimte om dieper in je proces te zakken. Hierdoor kijk je verder, naar het grotere plaatje van je leven en de onderliggende patronen van je vraag of probleem. Het kan tot een transitie leiden in je leven. Daarnaast krijg je in de 5-daagse meer individuele coaching gesprekken. Wanneer je meer rust en verdieping wil en meer persoonlijke coaching, kies dan voor de 5-daagse Intensive.

 

Heb ik een voortraject of ervaring nodig om deel te kunnen nemen?

Je hebt geen vooropleiding of ervaring nodig om deel te nemen.

Karim Ispahani
“De Intensive was echt een cadeau voor mezelf, waarin ik in drukke tijden rust en tijd nam voor mijzelf. Het gaf mij weer zicht op wat echt belangrijk is in het leven.”

In werk was ik doel- en richtingloos bezig. Ik kende het ITIP omdat mijn vrouw de ITIP Opleiding doet. De Intensive was een mooie kans om haar wereld te leren kennen en vooral voor mezelf om stil te staan bij: “waar sta ik en waar ga ik heen?” Na die drie dagen kwam ik ook heel enthousiast terug!

Ik hoorde pas bij aankomst dat we, behalve tijdens uitwisseling in de groepssessies, de dagen in stilte door zouden brengen. De stilte was heel bijzonder, het contact wat je dan ervaart met jezelf en de groep is heel fijn. Iedereen is meteen erg open. Ieder werkt aan zijn eigen thema’s, die tegelijkertijd ook weer universeel zijn. Dat was zo verbindend en inspirerend. Welke culturele of sociale achtergrond je ook hebt, iedereen heeft zijn eigen weg en patronen.

Ik kwam voor werk, maar uiteindelijk overzag ik mijn leven in bredere zin. Zo heb ik besloten met mijn gezin een reis naar Iran te maken, omdat onze voorouders daarvandaan komen. Ik ben weer meer gaan sporten, ook met mijn kinderen (7 en 9 jaar) en geniet 32 uur per week van mijn werk. Zo hou ik genoeg tijd over voor andere belangrijke zaken en mijn lieve gezin.

De 3-daagse Intensive was echt een cadeau voor mezelf, waarin ik in drukke tijden rust en tijd nam voor mijzelf. Het gaf mij weer zicht op wat echt belangrijk is in het leven. Dat gun ik iedereen.

Lees meer over de 3-daagse Intensive. 

Jacqueline Mouton
“Als je met een dilemma zit in je leven, of je zit vast in je relatie of werk, dan is deze intensive een hele heilzame vorm om hiermee aan de slag te gaan.”

Ik was aan het surfen op het web over dromen en kwam op de ITIP-site en ook bij deze 3-daagse uit. Mijn baan was opgehouden en het opzetten van een eigen praktijk liep na drie jaar vast en in mijn relatie was het zoeken. Het thema van de intensive was “waar sta je en waar ga je naartoe”. Ik kon eigenlijk wel ondersteuning gebruiken bij de vragen die ik had en besloot deel te nemen.

Het heeft me veel opgeleverd. Het was intens. Het heeft me helderheid en duidelijkheid gegeven wat me te doen stond. Er was één oefening over oude patronen en je verlangen. Aan de ene kant vertegenwoordigde iemand mijn verlangen, wat ik graag wilde volgen en ook al zou dat heel spannend zijn. Aan de andere kant was iemand die mijn oude patroon uitbeeldde en me daar als het ware in wilde houden. Dat was heel aangrijpend, die tweespalt, en wat er dan in je hoofd een lichaam gebeurt. Uiteindelijk gaf het inzicht.

De drie dagen waren zo intens dat ik ook echt bij moest komen daarna. Belangrijke besluiten in mijn leven heb ik uiteindelijk genomen. Het werken met dromen heb ik verder opgepakt ook. Ik heb daarna een dromengroep gevolgd bij het ITIP en ook via het boek van Bas Klinkhamer – De nachtelijke reis.

Als je met een dilemma zit in je leven, of je zit vast in je relatie of werk, dan is deze intensive een hele heilzame vorm om hiermee aan de slag te gaan. Wat me opviel aan deze drie dagen is dat het steeds vernieuwend en verdiepend was, telkens een laagje verder. Het bleef boeiend met de vele werkvormen. Ook de gesprekken met de begeleiders, voor, na en tijdens zijn echt een meerwaarde.

Lees meer over de 3-daagse Intensive. 

Gerdien de Roo
“Het heeft het nodige losgemaakt. Het is zo basaal om stil te staan, bij je leven, bij wie jezelf bent.”

Mijn werk en leven is zo vol. Vaak heb ik het gevoel geleefd te worden en al m’n energie nodig te hebben om vol te houden. Ik had een verlangen om stil te staan en om uit de dagelijkse routine te stappen. Om stil te staan bij waar ik naartoe wil en wat echt belangrijk voor me is.

De drie dagen waren heel fijn, met een veilige en prettige groep. Leuk was een oefening waarin we gewerkt hebben met algemeen geaccepteerde normen, wat je behoort te doen en wat niet ... Ik merkte hoe leuk ik het vind om over grenzen heen te gaan en om daarmee te spelen. Een klein besef, heel verrijkend.

Ook het delen van je verhaal, dromen, in de groep en 1 op 1 met de begeleider was bijzonder en erg waardevol. De begeleiding was zorgvuldig, professioneel en warm.

Het heeft het nodige losgemaakt. Dat wat al gaande was is echt aangeraakt en verdiept in deze dagen. Ik heb besloten om de driejarige ITIP Opleiding te gaan doen. Het is zo basaal om stil te staan, bij je leven, bij wie jezelf bent, en om dat tot volheid te laten komen. Ik kijk er echt naar uit.

Lees meer over de 3-daagse Intensive. 

Ervaringen van deelnemers

Karim Ispahani

Industrial Sales

“De Intensive was echt een cadeau voor mezelf, waarin ik in drukke tijden rust en tijd nam voor mijzelf. Het gaf mij weer zicht op wat echt belangrijk is in het leven.”

Jacqueline Mouton

niet werkend op dit moment

“Als je met een dilemma zit in je leven, of je zit vast in je relatie of werk, dan is deze intensive een hele heilzame vorm om hiermee aan de slag te gaan.”

Gerdien de Roo

Huisarts

“Het heeft het nodige losgemaakt. Het is zo basaal om stil te staan, bij je leven, bij wie jezelf bent.”

Het ITIP is aangesloten bij CRKBO, alle opleidingen zijn btw-vrij.

De opleidingen van het ITIP voldoen aan de eisen van het NRTO keurmerk.

ITIP is initiatiefnemer van bezinningstochten.nl

ITIP school voor leven en werk
Marspoortstraat 16
7201 JC Zutphen
telefoon: 0575 - 510 850
e-mail: info@itip.nl
KvK: 11 03 32 79
NL75 TRIO 0379 6845 27

Openingstijden
maandag - donderdag 09.00 - 16.00
vrijdag 09.00 - 13.00

Ontvang jaarlijks het gratis ITIP Magazine