Getijdendagen


Stiltedagen

In deze stiltedagen staan rust, bezinning en inspiratie centraal, waardoor je je kunt richten op het diepste dat je kent; de eenheid, het licht, je Zelf, God of welke naam jij ook gebruikt voor dat ene waar geen naam voor is.

De getijden vormen de structuur van de dagen. Het zal ons vaste stelsel zijn waarlangs de rest wordt ingevuld en die ons de steun en de mogelijkheid geven deze dagen op zoek te zijn en te ervaren.

Oorspronkelijk kende de mens geen indeling van de dag in hokjes van 24 uur, laat staan in halve uren, kwartieren en minuten. Uren waren meer gevoelseenheden, tijden van de dag, met ieder een bepaalde energie. Het is als de jaargetijden: de komst van de herfst bijvoorbeeld is iets wat zich gevoelsmatig eind augustus aandient. Er gebeurt iets met het licht, je voelt het in de lucht, er komt een specifieke ochtendkoude en een geur die de sfeer van neergang aankondigt. Zo is het ook met de getijden van de dag. Het zijn de seizoenen van de dag, waarbij ieder deel zijn eigen energie, eigen licht en eigen oproep tot de ziel heeft.

Zoeken naar de diepte, het goddelijke in jezelf gaat via stilte en via de momenten dat je alleen bent. Maar ook gaat het via de momenten dat je samen bent. Samen mantra’s zingen, mediteren en bidden als groep heeft een grote werking op het hart en de geest. Het is als de vlucht van de ganzen. Doordat zij samen zijn leggen zij afstanden af en komen ze op plekken waar ze in hun eentje nooit gekomen zouden zijn. ‘Snel reizen doe je alleen, ver reizen doe je samen’.

We zullen op de volgende tijden samenkomen, maar je bent vrij om daar al dan niet aan deel te nemen:

7.15 (Lauden) Het geschenk van de dag
9.15 (Prime) Ga staan in het licht
12.15 (Sext) Geef je licht aan de wereld
17.15 (Vesper) Laat de dag zijn gang gaan
20.00 (Completen) Voorbereiding op de nachtelijke ontmoeting
03.00 (Vigilie) Nachtwake

Startdatum


Aanvragen informatie map Getijdendagen
Het ITIP is aangesloten bij CRKBO, alle opleidingen zijn btw-vrij.

De opleidingen van het ITIP voldoen aan de eisen van het NRTO keurmerk.

ITIP is initiatiefnemer van bezinningstochten.nl

ITIP school voor leven en werk
Marspoortstraat 16
7201 JC Zutphen
telefoon: 0575 - 510 850
e-mail: info@itip.nl
KvK: 11 03 32 79
NL75 TRIO 0379 6845 27

Openingstijden
maandag - donderdag 09.00 - 16.00
vrijdag 09.00 - 13.00

Ontvang jaarlijks het gratis ITIP Magazine