Masterclass van Hans Wopereis


Bezinningstraject voor mensen in eindverantwoordelijke posities

Een masterclass speciaal voor mensen die in onze samenleving eindverantwoordelijke posities innemen (directeuren, CEO’s, voorzitters van besturen). Hans Wopereis neemt je mee op pad langs thema's als dienstbaar zijn, de bereidheid om offers te brengen, het omgaan met je schaduw, het aangaan van confrontaties, het volgen van je visie en bovenal: het gaan in vertrouwen.

Bezielend Leiderschap

In een leidinggevende positie met deze verantwoordelijkheid, bewaak je niet alleen de gevestigde continuïteit. Je zorgt voortdurend samen met je medewerkers dat de organisatie zich blijft vernieuwen en ontwikkelen. Dienstbaar zijn aan de vrije geest van de bezieling, die van jou en die van de mensen waar jij leiding aan geeft, is hierbij essentieel. Maar hoe doe je dat? En wat vraagt het van jou om je innerlijke gewetensstem te blijven horen en volgen?

Achtergrond

In 2012 is Hans Wopereis gestart met een bezinningstraject, speciaal voor mensen die in onze samenleving eindverantwoordelijke posities innemen (directeuren, CEO’s, voorzitters van besturen). Juist een positie met deze verantwoordelijkheid, vraagt van jou om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen persoonlijke ontwikkeling en inspiratie. Wie daar zelf geen ruimte voor maakt, ruimte voor reflectie, voor bezinning, voor de ziel, kan dat ook niet van zijn organisatie vragen. Misschien is dit wel jouw belangrijkste taak: voorbeeld te zijn in hoe je te midden van de tienduizend dingen, van de gevestigde orde en de korte termijn belangen, dienstbaar blijft aan de vrije geest van de bezieling. Jouw bezieling en die van de mensen waar jij leiding aan geeft.

Inhoud

De masterclass heeft geen van tevoren vastgesteld programma wat jaarlijks herhaald wordt. Het is een doorgaande, zich ieder jaar vernieuwende groep, met een uniek, zich vanuit de actualiteit van de deelnemers ontwikkelend programma, waarbij de relatie die met elkaar wordt aangegaan het beginpunt vormt. Ieder jaar putten we uit een andere bron, het eerste jaar de Joodse traditie, het tweede jaar de Christelijke en het derde jaar de Oosterse traditie. Er wordt ingetekend voor één jaar, maar men kan zo lang mee blijven doen als passend is.

In het najaar van 2020 start er weer een nieuw seizoen Masterclass, waarin er ook weer plek is voor nieuwe mensen. Het programma bestaat uit drie tweedaagse blokjes (van vrijdag op zaterdag), een vierdaagse retraite en een individueel voortgangsgesprek.

Voor wie?

De masterclass Bezielend Leiderschap is een doorgaande groep (max. 14 mensen), waar ieder jaar weer mensen bij kunnen. Het traject is ook geschikt voor mensen in eindverantwoordelijke functies die in het verleden de Juiste Maat of de ITIP Opleiding gevolgd hebben.

Voorafgaand aan de masterclass vindt een kennismakings- en intakegesprek plaats. Voor het maken van een afspraak neem je contact op met ons kantoor in Zutphen, 0575 – 510 850. Het traject kan alleen in zijn geheel gevolgd worden.


Startdatum


Aanvragen informatie map Masterclass van Hans Wopereis
Het ITIP is aangesloten bij CRKBO, alle opleidingen zijn btw-vrij.

ITIP is initiatiefnemer van bezinningstochten.nl

ITIP school voor leven en werk
Marspoortstraat 16
7201 JC Zutphen
telefoon: 0575 - 510 850
e-mail: info@itip.nl
KvK: 11 03 32 79
NL75 TRIO 0379 6845 27

Openingstijden
maandag - donderdag 09.00 - 16.00
vrijdag 09.00 - 13.00

Ontvang jaarlijks het gratis ITIP Magazine