Masterclass Bezielend Leiderschap


Bezinningstraject voor mensen in eindverantwoordelijke posities

Een Masterclass speciaal voor mensen die in onze samenleving eindverantwoordelijke posities innemen (directeuren, CEO’s, voorzitters van besturen). Hans Wopereis neemt je mee op pad langs thema’s als het leidinggeven vanuit visie en waarden, de bereidheid om offers te brengen, het omgaan met weerstand, het scheppen van kringbewustzijn, en bovenal: het gaan in vertrouwen.

Bezielend Leiderschap

In een leidinggevende positie met deze verantwoordelijkheid, bewaak je niet alleen de gevestigde continuïteit. Zeker zo belangrijk is dat je er voor zorgt dat de organisatie zich blijft ontwikkelen en zich telkens weer dienstbaar maakt aan de vrije geest van de bezieling. Jouw bezieling en die van de mensen waar jij leiding aan geeft. Maar hoe doe je dat? Hoe spreek je mensen aan op hun eigen leiderschap en laat je de geest rondgaan? En wat vraagt het van jou zelf om de stem van je ziel te blijven horen en volgen?

Achtergrond

Sinds 2012 biedt Hans Wopereis een bezinningstraject aan, speciaal voor mensen die in onze samenleving eindverantwoordelijke posities innemen. Juist een positie met deze verantwoordelijkheid, vraagt van jou om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen persoonlijke ontwikkeling en inspiratie. Wie daar immers zelf geen ruimte voor maakt, ruimte voor reflectie en bezinning, kan dat eigenlijk ook niet van zijn organisatie verlangen. Misschien is dit wel je belangrijkste opdracht als leider: er voor te zorgen dat je op de cruciale momenten net wat rustiger en wijzer bent dan de mensen om je heen.

Inhoud

De Masterclass heeft geen van tevoren vastgesteld programma wat jaarlijks herhaald wordt. Het is een doorgaande, zich ieder jaar vernieuwende groep, met een uniek, zich vanuit de actualiteit van de deelnemers ontwikkelend programma, waarbij de relatie die met elkaar wordt aangegaan het beginpunt vormt. Ieder jaar wordt daarbij uit een andere bron geput, variërend van de Joodse, tot de alchemistische, tot de Oosterse traditie. Er wordt ingetekend voor één jaar, maar men kan zo lang mee blijven doen als passend is.

In het najaar van 2020 start er weer een nieuwe Masterclass, waarin er ook weer plek is voor nieuwe mensen. Het programma bestaat uit drie tweedaagse blokjes (van vrijdag op zaterdag), een vierdaagse retraite en een individueel voortgangsgesprek. Dit jaar zal de Christelijke traditie centraal staan.

Voor wie?

De Masterclass Bezielend Leiderschap is een doorgaande groep (max. 14 mensen), waar ieder jaar weer mensen bij kunnen. Het traject is ook geschikt voor mensen in eindverantwoordelijke functies die in het verleden de Juiste Maat of de ITIP Opleiding gevolgd hebben.

 

Voorafgaand aan de Masterclass vindt een kennismakings- en intakegesprek plaats met Hans Wopereis. Voor het maken van een afspraak kun je contact opnemen met ons kantoor in Zutphen, 0575 – 510 850. Het traject kan alleen in zijn geheel gevolgd worden. In samenwerking met de locatie hebben we goede voorzorgsmaatregelen genomen rondom het coronavirus. Voorafgaand aan de start ontvang je een protocol. 


Startdatum


Aanvragen informatie map Masterclass Bezielend Leiderschap
Het ITIP is aangesloten bij CRKBO, alle opleidingen zijn btw-vrij.

De opleidingen van het ITIP voldoen aan de eisen van het NRTO keurmerk.

ITIP is initiatiefnemer van bezinningstochten.nl

ITIP school voor leven en werk
Marspoortstraat 16
7201 JC Zutphen
telefoon: 0575 - 510 850
e-mail: info@itip.nl
KvK: 11 03 32 79
NL75 TRIO 0379 6845 27

Openingstijden
maandag - donderdag 09.00 - 16.00
vrijdag 09.00 - 13.00

Ontvang jaarlijks het gratis ITIP Magazine