Mindfulness Trainers Opleiding


Leven en werken vanuit aandacht en rust

Deze Mindfulness opleiding is voor mensen die met mensen werken zoals trainers, therapeuten, docenten, groepsbegeleiders en coaches. De basis van deze opleiding is het officiële Mindfulness programma (MBSR) zoals ontwikkeld door Jon Kabat Zinn, gecombineerd met de ervaringsgerichte manier van werken die eigen is aan het ITIP.

De opleiding is een vervolgopleiding op de ITIP Opleiding of de opleiding Instrument voor hulp. Mensen die geen opleiding bij het ITIP hebben gevolgd maar wel ervaring hebben met mindfulness en meditatie zijn welkom. Om de wederzijdse verwachtingen goed af te stemmen, willen we wel graag even contact vooraf.

Je wordt opgeleid tot Mindfulness trainer categorie A. De opleiding staat geregistreerd bij de Vereniging voor Mindfulness (VVM) en bij het Registerplein.

Wanneer je bent aangesloten bij een van de onderstaande beroepsopleidingen kom je in aanmerking voor nascholingspunten:
– Register Agogen (AG)
– Register GGZ-agogen
– Register Maatschappelijk Werk (MW)
– Vereniging voor Hypnotherapie
– Holos Academie voor massagetherapie

Het eerste en belangrijkste principe van de opleiding tot mindfulness trainer is dat je zelf ook een intensieve oefening aangaat, om je eigen weg van aandacht en meditatie te versterken en te verdiepen. Verder leer je hoe je als trainer of begeleider Mindfulness leert aan een groep, oefeningen met hen doet en hen begeleidt. De Mindfulness Based Stress Reductie (MBSR) module vormt de basis van de opleiding.

Opbouw

Het programma van de opleiding is opgebouwd rond thema’s zoals de adem, lichaamsbewustzijn, de zintuigen, omgaan met moeilijke en fijne gevoelens, omgaan met gedachtes, contact en stressreacties en (zelf)compassie. Daarnaast krijg je een breed scala aan lichaamsgerichte- en aandacht oefeningen aangeleerd, waarbij lichaamsbewustzijn, zintuiglijke waarneming en verdieping van het contact centraal staan, ingebed in meditatie, stilte en momenten van uitleg en reflectie. Gedurende de lesdagen leer je afwisselend door zelf te ervaren en door te oefenen in je rol als Mindfulness trainer of coach. Ook wordt er aandacht gegeven aan het werken met Mindfulness in individuele coaching.

De opleiding bestaat uit negen dagen, waarvan een tweedaagse. Tussen de opleidingsdagen door wordt van je verwacht dat je dagelijks minimaal een uur tijd maakt om te oefenen en de theorie te bestuderen. De opleiding wordt afgesloten met een eindopdracht die leidt tot een certificaat.

Judith Klamer: ‘Ik werk als begeleider bij het ITIP. Stilte, meditatie, bezinning en beweging zijn mijn grote liefdes. Ik ben ook GZ psycholoog en geregistreerd bij de VGcT (Vereniging voor Gedrags- en cognitieve Therapie) en de VVM (Vereniging voor Mindfulness). Ik geef al meer dan tien jaar mindfulness groepen in allerlei gebieden: werk, zorg, coaching, therapie. In mijn eigen praktijk werk ik ook in individuele sessies met mindfulness en lichaamsbewustzijn. Ik begeleid nu bijna 10 jaar bezinningstochten en retraites onder andere in de woestijn. Wat ik in al deze expertisevelden heb geleerd, geef ik graag en met liefde voor het vak door aan andere collega-trainers.’


Startdatum


Aanvragen informatie map Mindfulness Trainers Opleiding
Het ITIP is aangesloten bij CRKBO, alle opleidingen zijn btw-vrij.

ITIP is initiatiefnemer van bezinningstochten.nl

ITIP school voor leven en werk
Marspoortstraat 16
7201 JC Zutphen
telefoon 0575 - 510 850
e-mail info@itip.nl

Openingstijden
maandag - donderdag 09.00 - 16.00
vrijdag 09.00 - 13.00

Ontvang 2x per jaar het gratis ITIP Magazine