Mindfulness Trainers Opleiding


Leven en werken vanuit aandacht en rust

Deze Mindfulness opleiding is voor mensen die met mensen werken zoals trainers, therapeuten, docenten, groepsbegeleiders en coaches. De basis van deze opleiding is het officiële Mindfulness programma (MBSR) zoals ontwikkeld door Jon Kabat Zinn, gecombineerd met de ervaringsgerichte manier van werken die eigen is aan het ITIP.

Mindfulness trainersopleiding

Leren leven en werken vanuit rust en aandacht.

Deze Mindfulness trainersopleiding is voor mensen die met mensen werken zoals trainers, therapeuten, docenten, groepsbegeleiders en coaches. De basis van deze opleiding wordt gevormd door het officiële Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) programma, zoals dat is ontwikkeld door Jon Kabat -Zinn, gecombineerd met de ervaringsgerichte manier van werken die eigen is aan het ITIP.

De opleiding is in principe een vervolgopleiding op de ITIP opleiding  en de opleiding Instrument voor hulp. Maar ook mensen die geen opleiding bij het ITIP hebben gevolgd zijn van harte welkom en kunnen via een telefonische intake kennismaken met een van de begeleiders.

Wat biedt deze opleiding?

Het programma van de opleiding is opgebouwd rond thema’s zoals de adem, lichaamsbewustzijn, de zintuigen, omgaan met moeilijke en fijne gevoelens, omgaan met gedachtes, contact, stressreacties en (zelf)compassie. Daarnaast krijg je een breed scala aan lichaamsgerichte- en aandachtsoefeningen aangeleerd, ingebed in meditatie, stilte en momenten van uitleg en reflectie. Belangrijke trainersvaardigheden, zoals een inquiry begeleiden, worden geoefend. Gedurende de lesdagen leer je afwisselend door zelf te ervaren en door te oefenen in je rol als Mindfulness trainer of coach. Je leert hoe je Mindfulness leert aan een groep, oefeningen met hen doet en hen begeleidt. Ook wordt er aandacht gegeven aan het werken met Mindfulness bij individuele coaching.

Belangrijk bij deze opleiding tot mindfulness trainer is dat je zelf ook intensief oefent om zo je eigen weg van aandacht en meditatie te versterken en te verdiepen.

Praktische informatie

 • Je wordt opgeleid tot Mindfulness trainer categorie 2. De opleiding staat geregistreerd bij de Vereniging voor Mindfulness (VVM) en bij het Registerplein.
 • De opleiding bestaat uit vijf blokjes van twee dagen waaronder een stilte tweedaagse met overnachting. Tussen de opleidingsdagen door wordt van je verwacht dat je dagelijks minimaal een uur tijd maakt om te oefenen en de theorie te bestuderen. De opleiding wordt afgesloten met een eindopdracht.

De totale studiebelasting bedraagt 65 uur aan lesuren en 70 uur aan zelfstudie en oefening.

 • Na afsluiting ontvang je een certificaat dat je toegang biedt tot de categorie 1 vervolgopleidingen.
 • Wanneer je bent aangesloten bij een van de onderstaande beroepsopleidingen kom je in aanmerking voor nascholingspunten:
  – Register Agogen (AG)
  – Register GGZ-agogen
  – Register Maatschappelijk Werk (MW)
  – Vereniging voor Hypnotherapie
  – Holos Academie voor massagetherapie

De opleidingsgroep bestaat uit maximaal 14 deelnemers.

 


Startdatum


Aanvragen informatie map Mindfulness Trainers Opleiding
Het ITIP is aangesloten bij CRKBO, alle opleidingen zijn btw-vrij.

ITIP is initiatiefnemer van bezinningstochten.nl

ITIP school voor leven en werk
Marspoortstraat 16
7201 JC Zutphen
telefoon 0575 - 510 850
e-mail info@itip.nl

Openingstijden
maandag - donderdag 09.00 - 16.00
vrijdag 09.00 - 13.00

Ontvang jaarlijks het gratis ITIP Magazine