Zomerretraite


retraite

‘Lust for life’

door Bertie Hendriks

Wat is ontspannen leven? Is het mogelijk om te midden van de alledaagse drukte zowel ontspannen als energiek te zijn? En hoe kan je meer ruimte maken voor de dingen die echt belangrijk voor je zijn?

In deze zomerretraite laaf je jezelf aan een paar dagen ‘helemaal niets’. Om los van externe prikkels, uit te komen bij jezelf en vandaar uit weer nieuwe levensenergie te ervaren. Vanuit mijn boeddhistische achtergrond, inspireer ik mensen om vanuit rust en stilte tot expressie te komen.

In de schitterende omgeving van Hurwenen (Gld) slaan we ons kampement op. Waar we alle tijd en ruimte hebben voor deze zomerretraite ‘Lust for life’.

Speels en meditatief programma
Het programma van de dagen bestaat uit meditatie, speels lichaamswerk en creatieve expressie. Op een ongedwongen manier maak je in deze retraite ruimte voor zelfreflectie. Je onderzoekt hoe je in je dagelijks bestaan meer ruimte kan maken voor de dingen waar je van geniet en energie van krijgt. Doordat we meditatief én lichaamsgericht werken, creëer je ankerpunten in jezelf die je blijvend herinneren aan wat belangrijk voor je is. Zo ga je opgeladen en met een ontspannen geest terug naar huis.

Heb je behoefte aan een energieke break van alledag? Kom dan naar onze zomerretraite! We hebben ruimte voor maximaal 14 mensen, zodat we in alle veiligheid met elkaar samen kunnen komen.

De meditaties worden zodanig begeleid dat je er thuis mee verder kunt. Deze zomerschool is ook geschikt voor mensen zonder ervaring met meditatie.

Bertie Hendriks is Boeddhist, theatermaker, natuurkundige en spiritueel leraar bij het ITIP school voor leven en werk. De afgelopen dertig jaar begeleidde hij tientallen retraites, bezinningsdagen en opleidingstrajecten. Hij is de schrijver van het populaire ‘Dagboek van de Ziel’ waar er inmiddels meer dan 8.000 exemplaren van verkocht zijn. Hij brengt zijn zomers grotendeels door in Kameroen waar hij lokale initiatiefnemers helpt bij het opzetten en ontwikkelen van basisschoolonderwijs. In augustus is hij een weekje in Nederland om onze zomerretraite te begeleiden!

Start maandag 10 augustus 14.00 uur t/m vrijdag 14 augustus 13.00 uur (geen lunch op vrijdag)

Startdatum


Aanvragen informatie map Zomerretraite
Het ITIP is aangesloten bij CRKBO, alle opleidingen zijn btw-vrij.

De opleidingen van het ITIP voldoen aan de eisen van het NRTO keurmerk.

ITIP is initiatiefnemer van bezinningstochten.nl

ITIP school voor leven en werk
Marspoortstraat 16
7201 JC Zutphen
telefoon: 0575 - 510 850
e-mail: info@itip.nl
KvK: 11 03 32 79
NL75 TRIO 0379 6845 27

Openingstijden
maandag - donderdag 09.00 - 16.00
vrijdag 09.00 - 13.00

Ontvang jaarlijks het gratis ITIP Magazine