Zomerworkshop


Doorgaand scheppend zijn

‘Ik begin met een idee, en dat wordt daarna iets anders.’

Pablo Picasso

Scheppen is het vermogen om iets nieuws te creëren. Iedere keer weer... Niet als iets éénmaligs of iets dat alleen door kunstenaars wordt gedaan. Maar als iets dat ieder van ons in huis heeft en ieder moment kan aanboren.  Alles wat er gebeurt, wordt ervaren als een begin waar iets nieuws uit kan ontstaan. Als een voortdurende stroom waar geen einde aan komt.

Uiteraard kennen we allemaal ook de tegenbeweging die op gang kan komen waarbij je juist reactief wordt in plaats van creatief. Waarbij je liever kiest voor het bekende, binnen de lijntjes blijft of herhaalt wat je al kent. De voortdurende stroom verandert daardoor in een tegenstroom.

Scheppen stamt echter af van ‘creatio’ wat keuze betekent en is daarmee niet iets wat je wel of niet hebt. Het is in die zin geen toevalstreffer. Het is een natuurlijk gegeven en het is aan jou om daar keer op keer voor te kiezen, ook als de tegenkracht in jou werkzaam is. Tijdens deze dagen gaan we deze doorgaande scheppende beweging op gang brengen en houden.
Ik zal onder andere werken met lichaamswerk, creatieve middelen, psychodrama, verhalen en muziek. Alles wat behulpzaam is bij het openen van de grote scheppingsbron in jou en om je heen.

Startdatum


Aanvragen informatie map Zomerworkshop
Het ITIP is aangesloten bij CRKBO, alle opleidingen zijn btw-vrij.

ITIP is initiatiefnemer van bezinningstochten.nl

ITIP school voor leven en werk
Marspoortstraat 16
7201 JC Zutphen
telefoon: 0575 - 510 850
e-mail: info@itip.nl
KvK: 11 03 32 79
NL75 TRIO 0379 6845 27

Openingstijden
maandag - donderdag 09.00 - 16.00
vrijdag 09.00 - 13.00

Ontvang jaarlijks het gratis ITIP Magazine