veelgestelde vragen


Ik wil graag een (telefonisch) kennismakingsgesprek met iemand of een advies, kan dat?
Wil je informatie over het ITIP of een persoonlijk advies om te kijken wat passend voor je is, dan kan je bellen naar kantoor
(0575 – 510850). Onze medewerkers hebben zelf de opleidingen gevolgd en kunnen je goed helpen. Onze voorkeur is dat je in de ochtend belt met deze vragen.
Daarnaast zijn er informatieavonden per opleiding of traject. Dit zijn open avonden waar begeleiders en oud-deelnemers aanwezig zijn voor het beantwoorden van alle vragen. De data van deze avonden kun je vinden in de agenda. Ook voor vragen over ons werk in organisaties en loopbaanontwikkeling kun je bij ons terecht.

Ik wil me aanmelden voor een opleiding, hoe gaat dat in zijn werk?
Voorafgaand aan deelname van een opleiding of het Persoonlijk Traject vindt er altijd een individueel intakegesprek plaats met een begeleider. Dat is een 1 op 1 gesprek om samen te kijken of dat traject bij je past of dat er misschien iets anders beter aansluit. Je kunt met ons kantoor bellen om een afspraak voor dit gesprek te maken. Na dit gesprek ontvang je een link met het inschrijfformulier voor de betreffende opleiding of traject.

Wat zijn de kosten en data van de opleidingen voor volgend jaar?
Op iedere opleidingspagina vind je de informatie over data en kosten. De kosten zijn uitgesplitst in opleidingskosten en verblijfkosten. Deze laatste kosten betaalt het ITIP aan de locatie waar de opleiding/activiteit plaatsvindt. Het is mogelijk om in termijnen te betalen, binnen de duur van de opleiding. Mochten de kosten een drempel voor je zijn om deel te nemen, schroom dan niet om met kantoor te bellen of te mailen (0575 – 510850, info@itip.nl).

Waarom is er onderscheid tussen bedrijfs- en particuliere opleidingskosten? Wordt er BTW gerekend?
Er is onderscheid in opleidingskosten omdat werkgevers meer mogelijkheden hebben om deze kosten af te trekken bij de belastingdienst. Daarnaast hebben zij vaak opleidingsbudgetten. Het ITIP is opgenomen in het register van het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs) en niet BTW plichtig, m.a.w. er wordt geen BTW over onze opleidingen berekend.

De opleidingsdagen zijn soms met overnachtingen, kan ik ook thuis slapen?
Bij de opleidingsdagen (wij noemen dit blokken) met overnachtingen is de werking van de nacht ook onderdeel van het programma. Je blijft geconcentreerd op het proces en verbonden met de groep. Dat is de reden waarom je niet elders kunt slapen.

Wordt een opleiding vaker dan 1x per jaar aangeboden?
Alle meerjarige opleidingen starten in het najaar. Onze eenjarige trajecten en opleidingen starten vaak meerdere keren per seizoen. Je kunt bij de betreffende opleiding/traject zien wanneer de startmomenten zijn.

De opleiding is al gestart kan ik nog instromen?
Het is niet mogelijk om, wanneer een opleiding gestart is, later in te stromen. Mocht het zo zijn dat je dan een jaar moet wachten, bel dan even met ons kantoor voor een advies. We bieden ook meerdere korte bezinningsactiviteiten aan die vaak ook kunnen passen.

Zijn er 1-persoonskamers beschikbaar?
De kosten zoals die op de website staan, zijn gebaseerd op een verblijf met een 2-persoonskamerarrangement. Om medische redenen kan je een 1-persoonskamer aanvragen. Bij beschikbaarheid op de locatie kan dan een 1-persoonskamer toegezegd worden, tegen extra betaling. Bij de ITIP Opleiding is het mogelijk korting te krijgen bij een 3-persoonskamerarrangement.

Ik zie dat een lezing/activiteit vol is, kan ik op een wachtlijst geplaatst worden?
Voor alle activiteiten, behalve de lezingen, kun je op een wachtlijst geplaatst worden. Voor een lezing kan je op de dag zelf even met kantoor bellen om te kijken of er mensen zijn die geannuleerd hebben en er dus een plekje vrij is gekomen.

Kan ik een bewijs van deelname/certificaat ontvangen?
Na deelname aan een opleiding ontvang je in het laatste blok een certificaat van deelname. Bij onze geaccrediteerde coach opleiding Instrument voor hulp ontvang je daarnaast na het eerste jaar een diploma van het CPION (Centrum voor Post Initiële Opleidingen Nederland). Daarmee ben je ook geregistreerd in het landelijk register bij CPION.

Onze aansluiting bij het CRKBO en CPION
Het ITIP is opgenomen in het CRKBO. Hierin staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen. Onze zelfstandig werkende docenten staan ingeschreven in het Register Docenten. De kwaliteitscontrole vindt plaats door middel van audits. De Belastingdienst stelt inschrijving in het CRKBO-register als voorwaarde om in aanmerking te komen voor BTW-vrijstelling.

Onze opleidingen Instrument voor hulp en de Mindfulness Trainers Opleiding zijn geaccrediteerd en opgenomen in het landelijke kwaliteitsregister voor post HBO opleidingen CPION. Zo krijg je als coach een algemeen erkend kwaliteitskeurmerk en sta je ingeschreven in het landelijke register. Daarnaast kunnen wij voor je kijken welke beroepsverenigingen onze opleidingen hebben opgenomen in hun bijscholingsprogramma’s. Je kunt dan door het deelnemen aan onze opleidingen scholingspunten verdienen.

Is je vraag nog niet beantwoord? Neem dan contact op met ons kantoor per telefoonnummer 0575 -510850 of per email op info@itip.nl.

Het ITIP is aangesloten bij CRKBO, alle opleidingen zijn btw-vrij.

ITIP is initiatiefnemer van bezinningstochten.nl

ITIP school voor leven en werk
Marspoortstraat 16
7201 JC Zutphen
telefoon 0575 - 510 850
e-mail info@itip.nl

Openingstijden
maandag - donderdag 09.00 - 16.00
vrijdag 09.00 - 13.00

Ontvang 2x per jaar het gratis ITIP Magazine