Erik Schutten


Mijn hart ligt bij het begeleiden van mensen en teams in organisaties die persoonlijk én professioneel willen groeien in hun werk. Wil je (weer) meer plezier, zelfvertrouwen en vrijheid voelen in je werk, dan ben je bij mij aan het goede adres.

Ontwikkelvragen waar ik veel ervaring mee heb liggen op het brede gebied van persoonlijke ontwikkeling op het werk: communicatie, samenwerken, management, loopbaanontwikkeling en outplacement. Ik werk graag met mensen die nieuwsgierig zijn naar zichzelf, die in de spiegel willen kijken en het fijn vinden als er een tijdje iemand met hen ‘meekijkt’. Naast diverse methoden en technieken werk ik met dat wat zich aandient in het contact.

De liefde voor het leven en de vrijheid die hierin voor iedereen ligt, vormen voor mij de belangrijkste inspiratiebron. Zowel in mijn werk als privé, heb ik gemerkt dat vanuit een crisissituatie vaak de ‘roep tot ommekeer’ naar jezelf verborgen zit.

Ik heb meer dan twintig jaar ervaring in het werken met mensen als begeleider, trainer en als directeur van een outplacementbureau. Naast het ITIP heb ik mijn eigen trainings- en coachingsbureau ‘Bureau de Poort’. Ik ben mijn loopbaan begonnen als docent in het MBO en Voortgezet onderwijs. Mijn opleidingsachtergrond is die van personeel en organisatie, onderwijs, algemeen management, energetisch werk en Integrale Psychologie (ITIP).

Ik houd van muziek luisteren, theater en film, wandelen, koken, volleyballen en hardlopen. Ik ben getrouwd met Fineke en we hebben drie kinderen.