Pam van der Vlugt


Sinds het najaar van 2015 ben ik medewerker en opleider bij het ITIP in de tak organisatieontwikkeling. Van huis uit ben ik organisatiepsycholoog. Ik heb mij de afgelopen jaren gespecialiseerd in groepsdynamica en persoonlijke ontwikkeling.

Bij het ITIP heb ik Instrument voor hulp en het eerste jaar van de Energetische Opleiding gevolgd en bij het Bert Hellinger Instituut volgde ik Systemisch Interveniëren. Wat mij raakt in mijn werk is de moed van mensen om nieuwsgierig te zijn naar verandering, ‘de andere kant’, zonder te weten wat daar eigenlijk ligt te wachten. Het nieuwe aan te gaan en het niet te weten, dat spannend te vinden en het dan toch doen. Soms gaat dit over contact maken met jezelf of verbinding zoeken met de ander, soms gaat het over angsten overwinnen of oude gewoontes loslaten. Het gaat over uitproberen, springen, groeien en soms weer onderuit gaan.

Ik ben dankbaar als ik daar bij mag zijn en daar hulp in kan bieden. Ik sta dan in mijn kracht, kan ontwapenend, open en nieuwsgierig zijn, in veiligheid een spiegel voorhouden, met een lach en een traan. Er is ruimte voor het niet weten, voor angst en kwetsbaarheid, voor boosheid en verdriet; voor alles wat leeft in het hier en nu. En er is plek voor weten dat je er toe doet, trots zijn, jezelf mogen zijn, voor vertrouwen op jouw eigenheid.

Samen met mijn vrouw Myrna en onze dochter Aaf woon ik op loopafstand van het bos en op fietsafstand van de mooie Domstad Utrecht.

‘In het hier en nu is alles aanwezig om verandering in te zetten en kan het zich ontvouwen doordat het aandacht krijgt.’

Het ITIP is aangesloten bij CRKBO, alle opleidingen zijn btw-vrij.

De opleidingen van het ITIP voldoen aan de eisen van het NRTO keurmerk.

ITIP is initiatiefnemer van bezinningstochten.nl

ITIP school voor leven en werk
Marspoortstraat 16
7201 JC Zutphen
telefoon: 0575 - 510 850
e-mail: info@itip.nl
KvK: 11 03 32 79
NL75 TRIO 0379 6845 27

Openingstijden
maandag - donderdag 09.00 - 16.00
vrijdag 09.00 - 13.00

Ontvang jaarlijks het gratis ITIP Magazine