Vertrek Hans WopereisNa een jarenlange samenwerking en aan de basis gestaan te hebben van onze huidige zaak, gaat mede-directeur Hans Wopereis het ITIP verlaten. Hans is voor ons geheel van grote waarde geweest. Zijn pioniersgeest, zijn betrokkenheid en bevlogenheid hebben het ITIP veel gegeven.

De laatste tien jaren richtte hij zijn aandacht, naast de algemene leiding, met name op ITIP Ontwikkeling & Advies, ons werk in organisaties. Hij heeft daar de leiding gehad over belanghebbende projecten. Zijn visie op organisatieontwikkeling, de noodzaak en het belang van bezieling in organisaties, heeft ons een wezenlijk en inspirerend werkkader gebracht voor ons organisatieadvieswerk. Daarmee laat hij een krachtige leidraad achter voor degenen die het stokje van hem overnemen.

Over zijn weg buiten het ITIP zegt Hans zelf het volgende:

“Met het bereiken van mijn 58ste levensjaar en na 28 jaar met hart en ziel verbonden te zijn geweest aan onze prachtige onderneming, heb ik besloten vanaf 1 april de organisatie te verlaten en zelfstandig verder te gaan. In de stilte en de bezinning van het afgelopen coronajaar, werd het mij steeds duidelijker dat ik met de kwaliteiten en beperkingen die ik in huis heb niet het type bestuurder ben die goed past bij de fase van ontwikkeling waarin het ITIP is gekomen. De verantwoordelijkheid voor ons geheel begon de laatste jaren daardoor steeds zwaarder op mij te drukken en mij minder vervulling te geven. Bovendien dient zich in ons geheel een zeer capabele nieuwe generatie aan die voor datgene wat nodig is in het ITIP veel beter toegerust is dan ik en die ik niet in de weg wil zitten. Ook al kies ik voor mijn eigen weg, de verbinding met het ITIP zal niet verloren gaan en tot nieuwe vormen van samenwerking kunnen leiden. Daar hoort ook bij dat ik de komende tijd de lopende projecten van Ontwikkeling & Advies en de activiteiten in de opleidingen en groepen van het ITIP met veel plezier gewoon zal uitvoeren. Met grote dankbaarheid laat ik dit levenswerk achter me en kijk ik terug op een ongelooflijk rijke en bezielde fase in mijn loopbaan. Ik verheug me erop om mijn vleugels verder uit te slaan.”

We zijn dankbaar voor alles wat Hans in de loop der jaren voor het ITIP heeft betekend en wensen hem alle goeds in zijn volgende stappen.

Namens alle begeleiders en medewerkers,

Met vriendelijke groet,

Bas Klinkhamer
Directeur ITIP School voor leven en werk

 E-mail adres wordt niet zichtbaar bij je reactie


 1. nelly op schreef:

  dag Hans, wat een mooie en moedige stap. Je hart volgend…zoals je dat in je begeleiding ook liet zien. Ik heb ongelooflijk veel van je zijn en inzichten geleerd en ben daar heel dankbaar voor. het ga je goed. Dank, dank, dank, nelly galama


 2. Anne Nowee op schreef:

  Dag lieve Hans, de weg is wijzer dan de wegwijzers! Ik wens je mooie, inspirerende reizen toe, zowel buiten als binnen in jezelf!


 3. freddy.dekker@hetnet.nl op schreef:

  Hans, ik wens je nog hele boeiende jaren. Lees maar eens in Het boekje van Hans Korteweg “Nog vele jaren ” Prachtig 58 te zijn en 59, 60 te worden! Uitdaging! Je kent me niet. Ik volg jullie altijd.Goeie beslissing Groet Freddy Dekker


 4. Adri Burger op schreef:

  Beste Hans,
  Wat een enorme stap maar wel een stap die bij je past voor zover ik dat kan inschatten.
  Nog steeds kijk ik met dankbaarheid terug op de dingen die ik in de opleiding en retraite bij jou geleerd heb.
  Alle goeds gewenst zowel in je werk als privé.
  Alle goeds ook voor Arianne waaraan ik ook zeer warme herinneringen koester.
  Bij mij past om jullie Gods zegen toe te wensen en dat doe ik met heel mijn hart.


 5. Wiek Luza op schreef:

  Goh, Hans, wat een mooie en moedige stap!
  De verbinding zal blijven….
  Veel goeds op je verdere weg!


 6. Anna Marie Bays op schreef:

  Een mooie, moeilijke en moedige stap Hans. Liefs voor jullie! Xx


 7. Martha van Nederpelt op schreef:

  Beste Hans,

  Ik kan je zeggen dat ik nogal schrok van dit bericht, alsof er iemand was overleden. Misschien komt het ook door de foto erbij. Ook al heb ik je jaren terug voor t laatst ontmoet, jij was voor mij altijd een pijler onder het Itip, onzichtbaar maar voelbaar. Ik schrok ook omdat er tegelijk ook iets in mij verschoof. Misschien heeft het ermee te maken dat we van dezelfde generatie zijn. Voel ik mij bij het Itip thuis onder de bezielde leiding van een jongere generatie, en waar is dan de wijsheid? Speelt hier een ‘l’histoire qui se répète’? En wat betekent dat voor de pit van jullie organisatie? Nou zo wat gedachtes die pijlsnel door mij heen trokken. Maar hoe dan ook, ik wens je alle, alle goeds en liefde en dat het leven je goedgezind mag zijn, voor jou, Arianne, en je dochters.

  All the best!
  Martha


 8. Ivy de Bruijn op schreef:

  Wat een moedige en mooie stap. Wat zal iedereen je gaan missen. Gelukkig blijf je verbonden aan het itip! Veel wijsheid en plezier gewenst. Liefs, Ivy


 9. Hans Wopereis op schreef:

  Dank voor al jullie waarderende berichtjes en goede reis wensen! Vele mensen uit mijn lange verleden bij het Itip komen de laatste dagen voorbij, hier op de website en via de vele mailtjes en kaartjes die ik ontvang. Jullie maken mij extra bewust van hoe bijzonder het allemaal geweest is en hoeveel vertrouwen ik van jullie heb mogen ontvangen. Dank vooral daarvoor, vertrouwen waarin ik me heb kunnen ontwikkelen als leraar en als mens. Wie weet komen we elkaar in de volgende fase van mijn werkzaamheid nog eens tegen. Zo niet, het ga ook jullie goed!
  Groet, Hans


 10. Marc Wopereis op schreef:

  Een bijzondere en grote stap, Hans. In zekere zin onverwacht, jij en ITIP waren immers één, in mijn beeld. Maar tegelijk ook mooi getimed: een moment van heuse vernieuwing, op dit bijzondere moment in je leven.
  Het zal wel vreemd voelen: koud en kwetsbaar wellicht. Maar laat dat gevoel een bron voor je zijn en vertrouw in dankbaarheid op wat er is, wat er is geweest en op wat er op je toe gaat komen. Een mooi nieuw hoofdstuk, wens ik je toe.


 11. Bob Bruijn op schreef:

  Beste Hans, gewaardeerde zwager,
  Jij en ITIP hebben het fantastisch gedaan. Nu is er een nieuwe fase aangebroken. Heel veel sterkte met het ontdekken van nieuwe vergezichten in de volgende fase van je indrukwekkende loopbaan!

Inschrijven blog

Het ITIP is aangesloten bij CRKBO, alle opleidingen zijn btw-vrij.

De opleidingen van het ITIP voldoen aan de eisen van het NRTO keurmerk.

ITIP is initiatiefnemer van bezinningstochten.nl

ITIP school voor leven en werk
Marspoortstraat 16
7201 JC Zutphen
telefoon: 0575 - 510 850
e-mail: info@itip.nl
KvK: 11 03 32 79
NL75 TRIO 0379 6845 27

Openingstijden
maandag - donderdag 09.00 - 16.00
vrijdag 09.00 - 13.00

Ontvang jaarlijks het gratis ITIP Magazine