De Nachtelijke reis


Dromen als bron van hulp

De Nachtelijke reis

In 'De Nachtelijke reis' beschrijft Bas Klinkhamer op heldere wijze hoe je de dromenwereld als bron van hulp kunt ontsluiten. Hij geeft inzicht in het wonder, de diepte en het belang van dromen.

Dit boek laat zien hoe dromen je meevoeren op een reis door de nacht langs verschillende dimensies van je bewustzijn: de dimensie van de psyche, die van het innerlijke weten en de dimensie van het mysterie. Wat je overdag meemaakt, krijgt in de reis door de nacht een ander, verrassend perspectief. Bij iedere dimensie wordt een eigen aanpak en methode geboden om je dromen te duiden. Tevens wordt verteld hoe je dromen richtinggevend kunnen zijn in de grote en kleine keuzemomenten van je dagelijks leven.

Een juweel voor op je nachtkastje, met poëtisch fotowerk van kunstenaar Van Lieshout VI.

Bas Klinkhamer (1963) is directeur van het ITIP, school voor leven en werk in Zutphen. Hij begeleidt mensen en organisaties in het vormgeven van hun bezieling. Hij heeft een gevestigde naam in het werken met dromen en kreeg bekendheid in diverse radioprogramma’s en het KRO tv-programma ‘De Dromendokter’. Bas maakte de educatieve DVD ‘Het Geschenk van je Dromen‘ en is tevens de auteur van het boek Dromen en nachtmerries; wat ze betekenen en wat je ervan kunt leren.

“Het boek geeft inzicht zonder te technisch te worden, met ontroerende voorbeelden. Een waardevolle aanvulling op de bestaande literatuur.”
Nicoline Douwes Isema, droomcoach, voormalig bestuurslid Vereniging voor Studie van Dromen 

Lezerservaring
‘Wat een leuk en toegankelijk boek. Bas Klinkhamer is een geweldige gids op de nachtelijke reizen door ons bewustzijn.' Max Christern, journalist (NRC, The Optimist)

Het ITIP is aangesloten bij CRKBO, alle opleidingen zijn btw-vrij.

De opleidingen van het ITIP voldoen aan de eisen van het NRTO keurmerk.

ITIP is initiatiefnemer van bezinningstochten.nl

ITIP school voor leven en werk
Marspoortstraat 16
7201 JC Zutphen
telefoon: 0575 - 510 850
e-mail: info@itip.nl
KvK: 11 03 32 79
NL75 TRIO 0379 6845 27

Openingstijden
maandag - donderdag 09.00 - 16.00
vrijdag 09.00 - 13.00

Ontvang jaarlijks het gratis ITIP Magazine