Intensieve retraite


Stiltedagen met persoonlijke begeleiding

Deze intensieve retraite vindt plaats ten tijde van de zomerwende, als de natuur helemaal naar buiten komt en voluit gaat bloeien. We laten ons inspireren door de oproep die hier vanuit gaat: om de kracht en het leven in onszelf weer te wekken, de patronen die ons belemmeren onder ogen te zien en los te laten, en zo een creatief antwoord te vinden op onze persoonlijke levensvragen.

Bezieling en innerlijk weten

Patronen gericht op zelfbehoud, veiligheid en het vermijden van pijn kunnen na verloop van tijd tot een keurslijf worden. Wij richten ons met deze retraite op mensen die uit dit keurslijf willen breken om weer een stromend, liefdevol mens te worden. Verlang je ernaar zo’n wezenlijke wending te maken in je bestaan, dan ben je in deze retraite op de goede plek.
Tijdens deze dagen ga je de kracht van je verlangen maximaal ervaren, maar ook de tegenkracht die je afhoudt van je essentie. Je dient een zekere stevigheid te hebben om deze spanning te kunnen hanteren, maar met de aanwezige hulp zul je binnen dit spanningsveld eigen antwoorden vinden.

Hulp

We werken met een klein team, waarin begeleiders met verschillende specialisaties samenwerken vanuit dezelfde bezieling. Je wordt individueel en in groepsverband begeleid, maar niet gedurende de hele dag. Ook rust, wandelen, meditatie, stilte en lichaamswerk vormen onderdeel van het programma.

Niet alleen de begeleiding en activiteiten vormen hulp, ook het kader waarbinnen wordt gewerkt. In het dagelijks leven zorgen telefoon, mail, snoepen en dergelijke voor afleiding van wat er van binnen leeft. Deze dagen doorbreken we die conditioneringen om contact te maken met het innerlijk.

‘Nooit zal ik vergeten hoe na drie dagen de hele menigte van stemmen in mijn hoofd tot zwijgen werd gebracht, de mist waarin ik verkeerde optrok en het volslagen helder werd wat mij te doen stond.’
– deelnemer

Programma dinsdag 14.00 t/m zaterdag 15.00 uur.


Direct inschrijven


Aanvragen informatie map Intensieve retraite