Bezieling in je loopbaan


Heroriëntatie in je werk

Bezieling in je loopbaan is een traject voor mensen die zich willen heroriënteren in hun loopbaan en daaraan een belangrijke wending of nieuwe impuls willen geven. Dat kan betekenen dat het om vinden of creëren van nieuw werk gaat, of dat je een nieuwe invulling wilt geven aan je bestaande werk. We helpen je om keuzes te maken die aansluiten bij je talenten, bij wie je bent en bij wat jou drijft en inspireert; en om je bezieling in je dagelijkse leven concreet vorm te geven, stap voor stap. Zo ontstaat er een weg naar werk dat echt bij jou past en/of een manier van werken waaraan je weer zin en plezier beleeft.

In samenwerking met de locaties hebben we goede voorzorgsmaatregelen genomen rondom corona. Voorafgaand aan de start ontvang je een protocol. We passen het programma waar nodig aan.

Het traject bestaat uit vijf groepsbijeenkomsten van een dag en (minimaal) vijf individuele sessies bij een vaste loopbaancoach bij jou in de regio, verspreid over een half jaar.

Inspirerende groepsbijeenkomsten

In de groepsbijeenkomsten werken we met je (werk)biografie, helpen je om contact te maken met jouw unieke talenten en kwaliteiten, vanuit hernieuwde energie en bezieling keuzes te maken en antwoord te geven op de tegenkrachten die je in jezelf en je omgeving ontmoet. Onze manier van werken is concreet en diepgaand, vanuit een rijke variatie aan werkvormen en ervaringsoefeningen. Bovendien leer je van ‘collega’s’ die in een vergelijkbaar proces zitten, waardoor je een frisse en krachtige spiegel krijgt voorgehouden, die je helpt om andere keuzes te maken.

Individuele loopbaancoaching bij jou in de regio

Naast groepsbijeenkomsten bestaat het traject uit individuele sessies met een loopbaancoach bij jou in de regio. We werken samen met een netwerk van bij ons aangesloten loopbaancoaches en kunnen je in overleg doorverwijzen naar iemand bij jou in de buurt. Alle aan het ITIP verbonden loopbaancoaches zijn geschoold op hun eigen vakgebied en hebben eveneens een opleidingstraject bij ons doorlopen. Ze weten uit eigen ervaring wat het betekent om een fundamentele wending te maken in hun werkende bestaan.

Deelnemerservaring

"Zo erg is mijn huidige baan toch niet?"

Martine Dragt

lees verder »

Voor wie is het traject bedoeld?

  • Voor mensen die op een belangrijk keerpunt staan in hun loopbaan en daarin een bewuste keuze willen maken;
  • Voor mensen die toe zijn aan een volgende stap in hun werk of loopbaan en niet hun carrière maar hun bezieling als uitgangspunt willen nemen;
  • Voor mensen die zijn vastgelopen (vermoeidheid, conflict, gebrek aan inspiratie en motivatie, ziekte, enz.) en op zoek zijn naar hernieuwde zin, energie en bezieling;
  • Voor mensen die hun werk zijn kwijtgeraakt en eerst stil willen staan, terug willen kijken en het beginpunt in zichzelf weer willen vinden; om van daaruit op zoek te gaan naar een passende nieuwe invulling of baan.

Wat biedt dit traject je?

  • Individuele begeleiding op jouw persoonlijke vragen en thema’s door een vaste loopbaanbegeleider in jouw regio;
  • Gerichte reflectie en uitwisseling met ‘collega’s’ die in een vergelijkbaar proces zitten;
  • Wezenlijk inzicht in jouw natuurlijke talenten en bezieling;
  • Ervaringsoefeningen die je helpen om in je concrete dagelijkse praktijk tot andere keuzes te komen. 

Re-integratie of outplacement?

Onze individuele loopbaanbegeleiding en groepstrajecten kunnen uitstekend worden ingezet als begeleiding bij re-integratie of outplacement. Indien gewenst hebben we samen met jou en je werkgever een gesprek om afspraken te maken over het begeleidingsproces.

Ben je geïnteresseerd?

Neem voor meer informatie contact op met: Marga Brinkhof, 06 – 220 532 01 of marga@itip.nl
Je kunt ook contact opnemen met ons kantoor: 0575 – 510 850 of opleiding@itip.nl.

 


Startdatum


Aanvragen informatie map Bezieling in je loopbaan
Het ITIP is aangesloten bij CRKBO, alle opleidingen zijn btw-vrij.

De opleidingen van het ITIP voldoen aan de eisen van het NRTO keurmerk.

ITIP is initiatiefnemer van bezinningstochten.nl

ITIP school voor leven en werk
Marspoortstraat 16
7201 JC Zutphen
telefoon: 0575 - 510 850
e-mail: info@itip.nl
KvK: 11 03 32 79
NL75 TRIO 0379 6845 27

Openingstijden
maandag - donderdag 09.00 - 16.00
vrijdag 09.00 - 13.00

Ontvang jaarlijks het gratis ITIP Magazine