visie


Het ITIP is een opleidingsinstituut voor iedereen die voluit wil leven. We brengen je in contact met wat je werkelijk drijft. Je ontwikkelt zelfkennis, daadkracht en vertrouwen om keuzes te maken die aansluiten bij wie je ten diepste bent.

Wie wij zijn
Het ITIP, Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie, is opgericht in 1983 door Hans Korteweg en Jaap Voigt, die elkaar ontmoet hebben tijdens hun scholing bij Eva en John Pierrakos in de VS. In 2000 namen Bas Klinkhamer, Hans Wopereis, Bertie Hendriks en een kring van begeleiders de organisatie van hen over en bouwden het uit tot een bruisende eigenzinnige werkplek waar inmiddels ruim dertig begeleiders werken. Leidraad van ons geheel is de wens om mensen en organisaties te helpen bij het vormgeven van hun bezieling. Onze begeleiders zijn geschoold op hun eigen vakgebied en hebben eveneens een intern opleidingstraject bij ons doorlopen. Ze weten uit eigen ervaring wat het betekent om een fundamentele wending te maken in je bestaan. Sinds 2021 is de dagelijkse leiding in handen van Bas Klinkhamer (algemeen directeur), Nanske Kuiken en Ruth Soesman. Samen vormen zij het dagelijks bestuur.

Het ITIP werkt op individueel niveau (persoonlijke ontwikkeling in onze open opleidingen en loopbaantrajecten) en in organisaties (organisatieontwikkeling, waar we werken met teams en leidinggevenden). De kruisbestuiving en aanvullende mogelijkheden zijn daarin uniek.

Persoonlijke ontwikkeling
De ITIP Opleiding is al ruim dertig jaar onze kernactiviteit. Zij biedt een totale leerweg gericht op persoonlijke ontwikkeling en toegepaste spiritualiteit. De opleiding inspireert en is een transformerende ervaring. Je leert met tegenslagen omgaan, een open blik houden en met compassie aangaan wat er speelt. Binnen de veilige omgeving die wij creëren ontwikkel je zelfkennis, daadkracht en vertrouwen om keuzes te maken die aansluiten bij wie jij ten diepste bent. Vanuit dezelfde grondslag bieden we ook een opleiding voor coaches (Instrument voor hulp), voor leidinggevenden (Beziel je leiderschap) en een procesgericht traject: het Persoonlijk traject.

Organisatieontwikkeling
We zijn werkzaam in het veld van organisatieontwikkeling, vanuit de overtuiging dat organisaties zich ontwikkelen bij de gratie van de persoonlijke ontwikkeling van hun mensen. Het is onze missie organisaties te helpen een levende, lerende cultuur te scheppen, waarin mensen in hun authentieke kracht gezien worden en zich voortdurend met elkaar kunnen ontwikkelen. Zodat de ziel van de organisatie zo krachtig mogelijk in de wereld tot uitdrukking wordt gebracht.

Loopbaanontwikkeling
Ons loopbaanaanbod is uniek omdat wij individuele begeleiding combineren met groepswerk. We geloven dat in elke stagnatie een bedoeling of mogelijkheid schuilgaat. Door de situatie niet te ontkennen of te relativeren maar juist ten volle onder ogen te zien, kunnen er onvermoede talenten, bezielde ideeën of sluimerende initiatieven aan het licht komen.

Leer ons kennen
Ben je benieuwd naar het ITIP? We houden maandelijks activiteiten en informatieavonden over onze zienswijze en manier van werken. Voor persoonlijke informatie staat het kantoor voor je klaar. Van harte welkom!

Daarnaast geven we boeken uit over onderwerpen die onze schrijvers beroeren en uitdagen en die dienen als inspiratiebron bij persoonlijke ontwikkeling en organisatieontwikkeling.

Het ITIP is aangesloten bij CRKBO, alle opleidingen zijn btw-vrij.

De opleidingen van het ITIP voldoen aan de eisen van het NRTO keurmerk.

ITIP is initiatiefnemer van bezinningstochten.nl

ITIP school voor leven en werk
Marspoortstraat 16
7201 JC Zutphen
telefoon: 0575 - 510 850
e-mail: info@itip.nl
KvK: 11 03 32 79
NL75 TRIO 0379 6845 27

Openingstijden
maandag - donderdag 09.00 - 16.00
vrijdag 09.00 - 13.00

Ontvang jaarlijks het gratis ITIP Magazine