• 16.248 deelnemers gingen voor het ITIP
 • 39 jaar ervaring
 • Gecertificeerd vakopleider van coaches
 • CRKBO erkend
 • gemiddelde waardering 8,6

Duik in jezelf

2-daagse workshop

In twee dagen tot de kern


Ben je toe aan een volgende stap in je ontwikkeling? Loop je vast in hoe je de dingen nu aanpakt en kom je steeds weer in dezelfde situaties terecht? Of ben je benieuwd wat persoonlijke ontwikkeling je kan brengen en wil je hierin een stap zetten?

Tijdens deze twee dagen kom je tot de kern van waar je nu staat. Je ontdekt wat echt belangrijk voor je is en onderzoekt hoe je hier, in de drukte van alledag, ruimte voor kunt maken. Je verdiept je zelfinzicht en onderzoekt je drijfveren: waar verlang ik naar? Wat is echt belangrijk voor me? En wat heb ik nodig om verder te komen?

Na deze twee dagen ga je met meer zelfkennis en een hernieuwd gevoel van richting naar huis. Deze workshop is een goede manier om kennis te maken met het ITIP en onze manier van werken. Duik in jezelf  is een krachtige opstap voor wie verder wil komen met zijn persoonlijke ontwikkeling.

Waarom het ITIP?
Het ITIP heeft 40 jaar ervaring in het begeleiden en coachen van mensen en organisaties. We werken met een betrokken en bevlogen team van professionele en ervaren begeleiders. Deelnemers van onze workshops zijn vaak verrast hoe ze in relatief korte tijd tot de kern kunnen komen. Jaarlijks doen er meer dan 550 mensen mee aan onze opleidingen. En voor het overgrote deel van onze deelnemers betekent 'Het ITIP’ een ommekeer in hun leven.

Wil je weten of deze workshop geschikt is voor jou? Bel ons  gerust voor een persoonlijk advies.

Trajectinformatie 

 • 2-daagse workshop.
 • Professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Programma van 10.00 - 17.00 uur (dag 1) en van 10.00 - 16.00 uur (dag 2), zonder overnachting.
 • Prettige en verzorgde locatie met koffie en thee.
 • Centrale ligging, makkelijk bereikbaar met OV.

 

Startdata
 • donderdag 13 juni 2024
 • donderdag 22 augustus 2024
Aanmelden

Professionele begeleiding in jouw proces


Wat levert deze 2-daagse je op?

 • Je pakt, onder begeleiding, je persoonlijke thema aan.
 • Je krijgt helder waar je ziel naar verlangt, en wat er in de weg staat.
 • Je gaat zien wat je eerste stap is om werkelijk verder te komen.
 • Je krijgt handvatten om in het dagelijks leven je inzichten toe te passen.
 • Je maakt kennis met het ITIP en onze unieke manier van werken.

Je vergroot jouw perspectief en vertrouwen in nieuwe mogelijkheden.

De workshop bestaat uit: 

 • Een compact en diepgaand 2-daags programma.
 • Intensieve en professionele begeleiding.
 • Reflectie en uitwisseling met groepsgenoten die in een vergelijkbaar proces zitten.
 • Een fijne werkruimte, inclusief koffie en thee.

In welke situaties is de workshop iets voor jou?


 • Je bent toe aan een volgende stap, maar weet niet waar te beginnen.
 • Je staat voor een nieuwe levensfase of hebt behoefte aan iets nieuws.
 • Je bent benieuwd naar wat persoonlijke ontwikkeling je kan brengen.
 • Je wilt eens dieper kijken naar jezelf en wat je echt zou willen.
 • Je wilt kennismaken met het ITIP en onze mogelijkheden.

In twee dagen naar antwoorden
In de workshop ga je aan de slag met een persoonlijke vraag of verlangen in je leven. Doordat je in twee dagen ‘in het diepe duikt’, zul je ook antwoorden en inzichten vanuit een diepere laag krijgen. Door de opbouw en inhoud van het programma krijg je in korte tijd helder waar je naar verlangt én wat je tegenhoudt. De professionele begeleiders zullen je helpen om antwoord te vinden op je persoonlijke vraag of dilemma, zodat jij een eerste stap kunt zetten.

Een groep ondersteunt je proces
De aanwezigheid van groepsgenoten helpt en ondersteunt je juist daar waar je alleen niet verder komt. Je zal ervaren dat je ‘in het zoeken’ niet alleen staat. En dat de uitwisseling in de groep leidt tot een stevigheid en een versnelling van ieders proces. Onze begeleiders zorgen voor een veilige en ontspannen omgeving waarin we met elkaar werken. Onze ervaring is dat deelnemers vaak verbaasd zijn over hoe fijn de groep was en hoeveel ze gehad hebben aan de herkenning en betrokkenheid van de groep.

2-daagse workshop: Compact en diepgaand


We bieden een compact en diepgaand programma waarin je in twee dagen tot de kern van je vraagstukken komt. Door de unieke werkwijze van het ITIP leer je jezelf echt beter kennen. Het programma bestaat uit twee dagen met vier dagdelen, je slaapt thuis. In deze dagen focus je op de vragen: waar sta ik? Waar verlang ik naar? En hoe kom ik tot een volgende stap?

Dag 1, 10.00 tot 17.00 uur
Op de eerste dag maken we kennis met elkaar en staan we stil bij waar je van droomt. Waar verlang je naar? Het kan heel fijn zijn om de tijd te nemen, buiten de hectiek van alledag, om te voelen waar je nu staat en waar je behoeften liggen. We kijken daarbij ook naar wat er in de weg staat of wat je tegenhoudt.

Dag 2, 10.00 tot 16.00 uur
We gaan verder waar we de dag daarvoor gebleven zijn. Wat heb je ontdekt? Je komt in contact met een diepere laag in jezelf en gaat concreet aan de slag met wat je wil veranderen. Je gaat naar huis met een eerste stap die je gaat zetten. Ook besteden we aandacht aan hoe je hiermee verder gaat na deze 2-daagse; wat heb je nodig om verder te komen?

Workshops in 2024


 • donderdag 13 en vrijdag 14 juni 2024 in Groenekan o.l.v. Herma Meulenkamp
 • donderdag 22 en vrijdag 23 augustus 2024 in Utrecht o.l.v. Marcel Favier en Herma Meulenkamp

De totale kosten (koffie en thee zijn inbegrepen) voor programma en verzorging zijn € 270,-.
(Het traject is vrijgesteld van BTW).

 • Mochten de kosten een drempel voor je zijn om deel te nemen, informeer dan bij ons kantoor naar mogelijke regelingen (0575 - 510 850, opleiding@itip.nl).
 • ITIP is officieel geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). Deze kwaliteitsgarantie stelt ons vrij van het heffen van 21% BTW.

Veelgestelde vragen


Wat is de grootte van de groep?

De groep bestaat uit maximaal 14 deelnemers. In tijden van Corona zal het aantal deelnemers per groep aangepast worden, wanneer dit vanwege veiligheid gevraagd wordt.

Waarom werken jullie met een groep?

De aanwezigheid van groepsgenoten helpt en ondersteunt je juist daar waar je alleen niet verder komt. Je zal ervaren dat je ‘in het zoeken’ niet alleen staat. En dat de uitwisseling in de groep leidt tot een stevigheid en een versnelling van ieders proces. Onze begeleiders zorgen voor een veilige en ontspannen omgeving waarin we met elkaar werken. Onze ervaring is dat deelnemers vaak verbaasd zijn over hoe fijn de groep was en hoeveel ze gehad hebben aan de herkenning en betrokkenheid van de groep.

Is er een vooropleiding nodig?

Nee. Er zijn geen voortrajecten vereist. Deze 2-daagse biedt juist een kans om kennis te maken met persoonlijke ontwikkeling en te ervaren of je dit prettig vindt. De workshop is ook een goede keuze als je het ITIP en onze unieke manier van werken beter wil leren kennen.

Ik heb een acute hulpvraag, is dit programma daarvoor geschikt?

Mocht je op dit moment in een acute hulpsituatie zitten, neem dan contact met ons op. We kijken graag met je mee wat op dit moment het meest passend voor je is. Je kunt dan het beste bellen of mailen met Annemieke Ros van ons kantoor via info@itip.nl of 0575 – 510 850.

Wat is kenmerkend voor jullie manier van werken?

De trajecten van het ITIP zijn uniek. Dat komt door de begeleiding van onze ervaren professionals. Zij voelen je feilloos aan en creëren de juiste randvoorwaarden voor jouw ontwikkeling. Het ITIP is de enige levensschool die op dit niveau mensen begeleidt en opleidt. We bieden je geen snelle oplossingen. Je leert vanuit wie jij in de kern bent je eigen antwoorden vinden op vragen in je leven. Daarin zijn we oprecht, spiegelen we je en laten we je onderzoeken wat echt bij jou past.

Sorry, er zijn geen ervaringen gevonden.

Het ITIP is aangesloten bij CRKBO, alle opleidingen zijn btw-vrij.

De opleidingen van het ITIP voldoen aan de eisen van het NRTO keurmerk.

ITIP is initiatiefnemer van bezinningstochten.nl

ITIP school voor leven en werk
Marspoortstraat 16
7201 JC Zutphen
telefoon: 0575 - 510 850
e-mail: info@itip.nl
KvK: 11 03 32 79
NL75 TRIO 0379 6845 27

Openingstijden
maandag - donderdag 09.00 - 16.00
vrijdag 09.00 - 13.00

Ontvang jaarlijks het gratis ITIP Magazine