Tsjitske Dijkstra


Ik ben begeleider bij de opleiding Instrument voor hulp. Een opleiding die mij zeer lief is. Dit was ooit mijn eerste opleiding die ik bij het ITIP volgde en deze opleiding had en heeft grote impact op me gehad. Bovendien is de opleiding me lief omdat ik zo van het trainers- en coachvak houdt! Het is een prachtig, creatief en vervullend vak waar ik nooit over uitgeleerd raak. Ik beschouw het begeleiden van mensen bij hun groei, ontwikkeling en heling als de essentie van ons werk, waarbij ons eigen instrumentschap dienend is aan wat nodig is en wat mogelijk is.

Als afgestudeerd arbeids- en organisatiepsycholoog, heb ik op een aantal P&O-afdelingen gewerkt in de industrie en als managementtrainer vanuit een tweetal trainingsbureau’s. In 2006 ben ik voor mezelf begonnen. Bij het ITIP heb ik Instrument voor hulp, de Energetische opleiding, de Dromenopleiding en de Mindfulnessopleiding gevolgd. Daarnaast zoek ik regelmatig scholing, voeding en inspiratie ‘buiten de deur’. Ik heb onder andere de basisopleiding familieopstellingen en diverse losse workshops bij het Hellingerinstituut gevolgd. Daarnaast laat ik me ook graag inspireren door Deep Democracy en Somatic Experiencing (lichaamsgericht traumawerk).

Tot voor kort werkte ik binnen het ITIP ook als coach en begeleider in organisaties. Ik was betrokken bij trajecten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en team- en organisatieontwikkeling. Ik doe dat op dit moment niet meer omdat ik vanaf de zomer 2018 een groot deel van het jaar in Beijing woon. Mijn man Ton werkt daar en ik ben me aan het oriënteren op een passende en bezielde invulling van mijn bestaan daar. Ik beschouw dit als zowel een innerlijke als een uiterlijke reis en een bijzonder avontuur.

Naast mijn liefde voor dit werk en mijn fascinatie voor China, krijg ik inspiratie door te lezen, actief te zijn (fietsen, zeilen en schaatsen) en door film- en theaterbezoek.

Het ITIP is aangesloten bij CRKBO, alle opleidingen zijn btw-vrij.

ITIP is initiatiefnemer van bezinningstochten.nl

ITIP school voor leven en werk
Marspoortstraat 16
7201 JC Zutphen
telefoon: 0575 - 510 850
e-mail: info@itip.nl
KvK: 11 03 32 79
NL75 TRIO 0379 6845 27

Openingstijden
maandag - donderdag 09.00 - 16.00
vrijdag 09.00 - 13.00

Ontvang jaarlijks het gratis ITIP Magazine