Pad van Ontwaken [Nieuw]


Longchenpa inspiratietraject

Wanneer we lange tijd onder (hoog)spanning staan en er veel van ons gevraagd wordt, is rust nemen cruciaal. Maar hoe doe je dat in een tijd van turbulentie en onzekerheid, zoals de afgelopen jaren? Hoe kom je in tijden van overleven weer tot ontspanning en vrijheid? En hoe blijf je gevoed en geïnspireerd?

Vanuit de boeddhistische Dzogchenleer en mijn boek Een Zucht van verlichting, bied ik een inspiratietraject aan: Pad van Ontwaken. Het boeddhistische pad van ontwaken is gericht op ‘niet doen’. Op loslaten, ontspannen en erbij blijven. Helemaal aanwezig raken, in wat zich ook voordoet. Dan ontvouwen zich nieuwe mogelijkheden, als een bloem. Er vindt onthulling plaats, niet door toedoen van jou, maar in aanwezigheid van jou. Dat is een meditatieve houding die leidt tot vrijheid te midden van de weerbarstige werkelijkheid.

Hoe kom je tot die houding? En hoe hou je die vast, ook tijdens het drukke dagelijkse leven? We zullen kennismaken met de richtlijnen van het pad van ontwaken, met ware aard en tweede natuur, met totale aanwezigheid, met licht in het lijden en mededogen.

Met een kleine groep ouderejaars wentelen we ons in de wijsheid van het Pad van Ontwaken. Ingang zijn teksten van Longchenpa uit Het Juwelenschip, en teksten uit mijn boek Een Zucht van verlichting. We bestuderen wat we toepassen. Inhoud, uitwisseling, ervaring, meditatie en stilte wisselen elkaar af.

Het is een traject van drie keer twee dagen, voor mensen die een opleiding bij het ITIP hebben gevolgd, en geschikt als bijscholing in het kader van ITIP geregistreerd Coach bijscholing.
De dagen zijn niet los van elkaar te volgen.

Data
ma 1 – di 2 nov:          De grondbeginselen van het pad van ontwaken
ma 24 – di 25 jan ’22:    Licht in het lijden
ma 7 – di 8 mrt:          Mededogen en vrede

Locatie
In Dopersduin, een rustige plek in de duinen van Schoorl, bij zee.

Startdatum


Aanvragen informatie map Pad van Ontwaken [Nieuw]
Het ITIP is aangesloten bij CRKBO, alle opleidingen zijn btw-vrij.

De opleidingen van het ITIP voldoen aan de eisen van het NRTO keurmerk.

ITIP is initiatiefnemer van bezinningstochten.nl

ITIP school voor leven en werk
Marspoortstraat 16
7201 JC Zutphen
telefoon: 0575 - 510 850
e-mail: info@itip.nl
KvK: 11 03 32 79
NL75 TRIO 0379 6845 27

Openingstijden
maandag - donderdag 09.00 - 16.00
vrijdag 09.00 - 13.00

Ontvang jaarlijks het gratis ITIP Magazine