Mindfulness op het werk


Incompany traject

Veel mensen ervaren hun werk als een plek waar nooit rust is. Er is een doorlopende activiteit van lijstjes die af moeten, mensen die wat van je willen, e-mails en telefoontjes die beantwoord moeten worden. Zelfs de pauzes zijn vaak nog gevuld met ‘lunchvergaderingen’ of collegiaal overleg. In die drive van bezig zijn, verliezen we onze rust en aandacht. Aandacht voor onszelf, voor de ander. Rust om datgene wat werkelijk belangrijk is in ons werk, ook als eerste te doen. En om werkelijk te voelen wanneer we moeten stoppen.

Wat mindfulness op het werk doet

Mindfulness biedt verschillende manieren om uit deze drive te stappen en te stoppen. Het helpt je, door de onrust heen, weer tot rust te komen en in het moment beter te kunnen zien wat werkelijk belangrijk is. Het geeft concrete handvatten om je bewustzijn en je zintuigen aan te scherpen en als het ware ‘wakker’ te worden in jezelf, in je werk en in contact met de mensen om je heen. Daardoor ontwikkel je geduld, concentratie en evenwichtigheid. Je bent beter in staat om je werk vanuit rust en ontspanning vorm te geven. Dan is het vanzelfsprekend dat je werk bezielder wordt en jij een vriendelijker mens voor jezelf en je omgeving.

Onze trajecten

Wij bieden diverse, op maat gemaakte mindfulnesstrajecten aan voor bedrijven, waarin werknemers middels concrete aandachts-, lichaamsgerichte- en meditatieoefeningen leren met meer rust en aandacht hun werk te doen. Het basistraject bestaat uit een serie van zeven wekelijkse bijeenkomsten van twee uur in of buiten het bedrijf op een rustgevende plek. In dit traject krijgen medewerkers ook concrete opdrachten om thuis en op het werk mee te oefenen.

Voor meer informatie download onze visie op mindfulness op het werk.

Voor vragen kun je terecht bij één van onze experts op het gebied van mindfulness: Marga Brinkhof. Zij is te bereiken via 06 – 220 532 01 of via ons kantoor 0575 – 510 850.


Startdatum


Aanvragen informatie map Mindfulness op het werk
Het ITIP is aangesloten bij CRKBO, alle opleidingen zijn btw-vrij.

De opleidingen van het ITIP voldoen aan de eisen van het NRTO keurmerk.

ITIP is initiatiefnemer van bezinningstochten.nl

ITIP school voor leven en werk
Marspoortstraat 16
7201 JC Zutphen
telefoon: 0575 - 510 850
e-mail: info@itip.nl
KvK: 11 03 32 79
NL75 TRIO 0379 6845 27

Openingstijden
maandag - donderdag 09.00 - 16.00
vrijdag 09.00 - 13.00

Ontvang jaarlijks het gratis ITIP Magazine