incompany & open opleidingen


In onze visie ontwikkelen organisaties zich bij de gratie van de persoonlijke ontwikkeling van hun mensen. Organisaties die de bezieling van hun mensen voorop zetten, creëren een cultuur van openheid, vertrouwen en leiderschap. Onze trajecten gaan daarom verder dan het opleiden van uw mensen, ze dienen doorgaande organisatieontwikkeling.

We begeleiden mensen en organisaties bij het vormgeven en uitdrukken van hun bezieling. Daartoe bieden we maatwerk incompany trajecten aan en hebben we daarnaast een specifiek aanbod van open opleidingen voor mensen die hun (persoonlijk) leiderschap in het werk verder willen ontwikkelen.

Incompany traject op maat

Onze specialiteit ligt in het begeleiden van organisaties die een traject inzetten om het geheel van de organisatie in beweging te brengen. Om in een organisatie tot werkelijke cultuurverandering te komen, dient er zowel in de leidinggevenden, als in de medewerkers geïnvesteerd te worden. Onze incompany trajecten beginnen meestal met het Management Team en het leidinggevend kader. Vervolgens ontstaat er vaak als vanzelf de behoefte om ook de uitvoerende teams binnen de organisatie mee te nemen in het traject, al dan niet in aangepaste vorm.

Met onze leiderschapstrajecten bieden wij een alternatief voor de meer traditionele Management-Development programma’s. Deze programma’s richten zich doorgaans op de leidinggevende in zijn functie en de vaardigheden die hij daarbij nodig heeft. Wij richten ons op de leidinggevende als persoon, zijn houding, bezieling en intenties. De mate waarin medewerkers zich laten aansturen wordt immers vooral bepaald door het voorbeeld wat de leidinggevende geeft, wie hij is en wat hij uitstraalt. In deze tijd, waarin iedereen zoveel mondiger en zelfstandiger is, is de behoefte groot aan leidinggevenden die werken vanuit eigenheid, bezieling en vertrouwen en niet vanuit beheersing en controle. Leidinggevenden die zichzelf kennen en in staat zijn om voorbij het eigenbelang dienstbaar te zijn aan het grotere geheel.

Open opleidingen

Voor organisaties die willen investeren in de ontwikkeling van hun mensen, bieden we ook open opleidingen en trajecten aan:

  • Beziel je leiderschap een leergang voor leidinggevenden;
  • Zin in je werk en loopbaanbegeleidingstraject voor mensen die fundamenteel zicht willen krijgen op wat van nature bij hen past en op wat niet (meer) past.
  • Werken vanuit eigen kracht, een intensief persoonlijk leiderschapstraject voor medewerkers; dit is een Incompany traject.

Meer informatie over onze visie en werkwijze vindt u in onze informatiemap ‘Bronnen van Groei en Ontwikkeling’.

Bel ons kantoor (0575) 510 850 voor een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking, we denken graag met u mee.

 

Het ITIP is aangesloten bij CRKBO, alle opleidingen zijn btw-vrij.

De opleidingen van het ITIP voldoen aan de eisen van het NRTO keurmerk.

ITIP is initiatiefnemer van bezinningstochten.nl

ITIP school voor leven en werk
Marspoortstraat 16
7201 JC Zutphen
telefoon: 0575 - 510 850
e-mail: info@itip.nl
KvK: 11 03 32 79
NL75 TRIO 0379 6845 27

Openingstijden
maandag - donderdag 09.00 - 16.00
vrijdag 09.00 - 13.00

Ontvang jaarlijks het gratis ITIP Magazine