Termijnbetaling/verdeling van betaling
Het is mogelijk om de kosten voor een opleiding in termijnen te betalen. De betalingen moeten vallen binnen de looptijd van de opleiding. Het is ook mogelijk een deel van de kosten particulier en een deel zakelijk (door je werkgever) te laten betalen. Op het inschrijfformulier kun je aangeven hoe je dit wilt afspreken.
Betalingsregeling/korting
Indien je financiële draagkracht onvoldoende is om aan een opleiding deel te nemen, is het in sommige gevallen mogelijk een kortingsregeling te treffen. Je neemt dan contact op met Annemieke Ros opleiding@itip.nl. Zij kijkt met je naar je financiële situatie en wat er mogelijk is.
Vaak ook zijn werkgevers bereid om (een deel van) de kosten van een opleiding op zich te nemen.
Belastingdienst
De mogelijkheid om scholingskosten af te trekken bij je belastingaangifte is verlengd t/m 2021. Het is mogelijk voor particulieren om studiekosten af te trekken. ZZP’ers kunnen te allen tijde de studiekosten opvoeren als bedrijfskosten. Informeer bij je belastingadviseur over de mogelijkheden. Mogelijk kun je de opleidingskosten, studieboeken en supervisie aftrekken van de inkomstenbelasting. Op de website van de Belastingdienst vind je meer informatie over de voorwaarden.
Vanaf maart 2022 wordt het STAP-budget (Stimulering Arbeidsmarkt Positie) ingevoerd voor particulieren. Per jaar krijgt een Nederlandse burger 1000 euro subsidie voor het volgen van aangemerkte opleidingen. Vanwege het toegekende NRTO keurmerk komen ITIP opleidingen in aanmerking. Drie maanden voorafgaand aan de start van een opleiding kun je dit aanvragen. Neem hiervoor contact op met ons kantoor. Je hebt een aanmeldbewijs nodig om je aanmelding bij het UWV te voltooien. Op de website van de Rijksoverheid vind je de beschikbare informatie.